Audi: Máme nejlepší jezdeckou sestavu

iM2, 16. dubna 2013, 15:58 Google+

Podle šéfa Audi pro motorsport, Dr. Wolfganga Ullricha, má ingolstadtská značka nejlepší jezdeckou sestavu v historii, zároveň však připouští, že při zmražených pravidlech je jen velmi obtížné smazat náskok konkurence.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Molina, Miguel

Molina, Miguel | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Sezona 2013 začíná 5. května na Hockenheimu, tedy za méně než měsíc. Audi vloni vyhrálo pouze dva závody, ve srovnání s BMW (5) a Mercedesem (3) tak vyšlo nejhůře. Dr. Wolfgang Ullrich se snaží vyburcovat svůj tým tak, aby se mu letos povedlo získat titul.

Audi se může pochlubit, že každý člen jejího týmu získal v DTM minimálně podium, což se u ostatních dvou značek říct nedá. Ullrich věří, že tyto zkušenosti úspěšných jezdců pomohou značce Audi v boji o titul - navíc po zavedení nových pravidel (DRS a nových pneumatik).

"Očekáváme, že letos bude hrát jezdec větší roli. To je důvod, proč spoléháme na jezdce, kteří všichni dokázali stanout na podium. Myslím, že do letošní sezony vstupujeme s nejsilnější jezdeckou sestavou, jakou jsme kdy v DTM měli. To je přesně to, co potřebujete při cestě vzhůru,"
říká boss Audi.

Ullrich také připouští, že podpis smlouvy s Greenem, který předtím jezdil v DTM 8 let pro Mercedes, bylo částečně motivováno touhou po vítězství na Norisrignu - Jamie totiž platí za specialistu na tuto trať, o čemž svědčí jeho výsledky. Green vyhrál na městském okruhu 4krát v předchozích 5 letech.

Je jasné proč Audi na vítězství zde tolik záleží - jejich hlavní sídlo, Ingolstadt, je vzdálen od Norimberka pouze 96 kilometrů. Audi čeká na místní úspěch od vítězství Laurenta Aiella z roku 2002 (tehdy s modelem TT).


Green na Norisringu vyhrál i s tzv. Jahreswagenem - ročním vozem

"Jamie do týmu velmi dobře zapadl a byl také velmi dobře přijat. Možná, že s ním na palubě konečně vyhrajeme i na Norisringu."
Vytisknout

Diskuze: Audi: Máme nejlepší jezdeckou sestavu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Farfus, Augusto

Hockenheim: Na závěr nejrychlejší Farfus

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud