Potvzeno: Schumacher dojezdil,bude šéfem týmu

iM2, 16. března 2013, 15:23 Google+

Nová výzva v podobě vedení týmu byla klíčová pro rozhodnutí Ralfa Schumachera o jeho ukončení aktivní kariéry v DTM. Tuto spekulaci, o které jsme Vás informovali včera večer, dnes potvrdil samotný Schumacher. Nově na něj čeká role v managementu týmu RSC Mücke.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Šestinásobný vítěz Velké ceny vozů F1 bude nahrazen druhým mužem loňkého přadí Euroserie F3, Pascalem Wehrleinem. Wehrlein bude jezdit v týmu, který nově nese jméno RSC Mücke se svým loňským protivníkem v boji o titul v F3, Danielem Juncadellou. V továrním týmu HWA uvidíme Roberta Wickense, Roberto Merhiho, Garyho Paffetta a Christiana Vietorise.

Ralf Schumacher, který bude hrát aktivní roli ve vedení mladých jezdců Mercedesu, říká: "Během posledních několika týdnů jsem přemýšlel o své budoucnosti. Došel jsem k závěru, že bude lepší, když budu podporovat aktivity značky Mercedes-Benz v DTM z manažerské role než zpoza volantu závodního vozu."

"Mluvil jsem o tom i se šéfem Mercedesu pro motorsport, Toto Wolffem, a šéfem HWA, Gerhardem Ungarem. Požádal jsem je o ukončení mé aktivní kariéry jako závodního jezdce a možnost se soustředit na novou pozici.

Jsem moc rád za více jak dvě dekády, kdy jsem působil jako profesionální závodní jezdec a za posledních 5 let s Mercedesem v DTM. V týmu máme velké množství mladých a talentovaných jezdců a já jsem rád, že jim budu schopen poskytnout svoje know-how a zkušenosti. Snad jim pomohu k úspěšné kariéře závodního jezdce."

Jen dodejme, že spolupráce Ralfa Schumachera s týmem Mücke již započala před dvěma roky, kdy tým RSC Mücke vstoupil do GP3. Letos se společně tato dvě jména poprvé objevují i v DTM.

Jeho kariéru v DTM si připomeňte ve fotogalerii pod článkem.

Na časy v F1 pak zavzpomínejte v této fotogalerii.

Vytisknout

Diskuze: Potvzeno: Schumacher dojezdil,bude šéfem týmu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Schumacher, Ralf

Podle spekulací Schumacher končí!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud