Paffett: Rok 2012 byl mým nejlepším

iM2, 14. ledna 2013, 21:51 Google+

Gary Paffet zatím stále nedokázal strávit ztrátu titulu v roce 2012, o který ho připravil Bruno Spengler. Podle vlastních slov byl ale uplynulý ročník jeho nejlepším v DTM v dosavadní kariéře.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Gary Paffett držel první pozici v celkovém hodnocení po 9 z 10 závodů, až po tom posledním ho přeskočil Spengler. Brit ve službách Mercedesu ztratil vedení v šampionátu zrovna v ten nejdůležitější moment roku a tak titul získal jeho bývalý kolega v současnosti v barvách BMW. Gary tak již počtvrté získal druhé místo. V průběhu sezony přitom byl před Spenglerem i o 40 bodů!

O to více mrzí Paffetta ztráta titulu. Mistr DTM z roku 2005 považuje sezonu 2012 za svoji nejlepší v DTM: "Bylo to velmi frustrující. Už několikrát jsem byl druhý, ale to se nedá s loňským rokem srovnat. Vždyť jsem byl po celou sezonu tím, kdo byl na čele!"

"Vedl jsem od úvodního závodu na Hockenheimu po start posledního závodu na Hockenheimu. Měl jsem náskok 3 bodů na Bruna, jenže na startu mě předjel a už byl pryč. On vyhrál a já jsem ztratil titul." Ani 6 podiových umístění v deseti závodech na nováčka BMW nestačilo.


Rok 2005 a Garyho zatím jediný titul v DTM

Druhou příčku obsadila hvězda Mercedesu již v letech 2004, 2009 a 2010. Podle Paffetta měl v loňském roce získat svůj druhý titul: "Pokud se týče výkonnosti, tak to byl můj nelepší ročník. Byl dokonce lepší než rok 2005, kdy jsem vyhrátl titul. Ve voze jsem se cítil opravdu dobře a je škoda, že jsme o titul přišli. Zasloužili bychom si ho." Rok 2013 tak představuje pro Paffetta další možnost na zisk svého druhého titulu.

Vytisknout

Diskuze: Paffett: Rok 2012 byl mým nejlepším

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Albuquerque, Filipe

Zajímavá statistika sezony 2012

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud