Značky testují v Estorilu, šance pro mladíky?

iM2, 6. prosince 2012, 20:14 Google+

Tento týden probíhají oficiální testy ITR v Estorilu. Testovat se začalo v úterý a dnes byl poslední den testů. Mercedes a BMW využilo tuto možnost k vyzkoušení si potenciálních jezdců pro novou sezonu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Merhi, Roberto

Merhi, Roberto | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Audi již test pro mladíky uspořádalo minulý týden ve španělském Monteblancu. BMW si chce v Portugalsku vyzkoušet dovednosti Luca Filippiho, který jezdil doposud v šampionátu GP2. Jen připomeňme, že mnichovská značka v příštím roce nasadí 8 vozů, a po oznámení povýšení Marca Wittmanna z pozice testovače na pozici závodního jezdce a potvrzení všech 6 jezdců sezony 2012 už v M3 DTM zbývá jediné volné místo.

Mercedes na testy vyšle tři stabilní jezdce - Garyho Paffetta, Roberta Wickense a Roberta Mehriho. Jejich cílem bylo zapracovat na dalším vývoji vozu C-Klasse Coupé DTM.

U Mercedesu by ale mělo být hodně volných sedaček - David Coulthard a Susie Wolff oznámili konec kariéry v DTM, Jamie Green je pravděpodobně na odchodu a prodloužení smlouvy s Ralfem Schumacherem je spíše nepravděpodobné.

Jako potenciální kandidáti si DTM v Estorilu zkusili Nick Heidfeld a Bruno Senna. Brazilec již s vozem DTM jezdil. To se psal rok 2009 a bylo to v rámci testu na Hockenheimu. Poté ale dostal šanci v F1, kterou využil. Ani Mercedes nezapoměl vyzkoušet nějakého mladíka - byl jím Daniel Juncadella, který si letos nasadil korunu mistra F3.

Vytisknout

Diskuze: Značky testují v Estorilu, šance pro mladíky?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Sedmým jezdcem BWM se stává Wittmann

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud