Také BMW s 8 vozy, novým týmem je MTEK

Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Team MTEK se stane novým týmem BMW v DTM, připojí se tak ke stávajícím týmům Schnitzer, RBM a RMG. To mimo jiné znamená potvrzení zprávy, že příští rok uvidíme v poli DTM 8 speciálů M3 DTM.

"Náš koncept absolvovat první sezonu se 3 týmy, kterým poskytneme rovnocenné prodmínky, se ukázal být velmi dobrý. Uvedení dalšího týmu v nové sezoně je dalším krokem, který, jak doufáme, nám pomůže zajistit, že BMW bude konkurenceschopné i ve své 2. sezoně," říká šéf BMW pro motorsport, Jens Marquardt.

Team MTEK sídlí ve městě Garching (poblíž hlavní základy BMW v Mnichově) a je vlastněn holanďanem Ernestem Knoorsem. "Těším se na nový úkol. Tým BMW MTEK a DTM se k sobě hodí. Během své kariéry v motorsportu jsem zažil snad všechny druhy motorsportu. Vím, jak vysoký je v DTM standard. BMW Motorsport momentálně zažívá skvělou úvodní sezonu v této sérii."

"Jsme připraveni podílet se na tom, aby i v sezoně 2013 měli fanoušci BMW co slavit. Je zřejmé, že pro nás jako tým bude v DTM spousta nových věcí, které se musíme naučit. Bude to učednický rok. Během sezony 2012 jsme získali krásný obrázek o konkurenceschopnosti vozu BMW M3 DTM," říká Ernest Knoors.

BMW zatím neposkytlo žádné informace ohledně jezdecké sestavy nového týmu. Určitým vodítkem by nám ale třeba mohl být test mladých jezdců....

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu