BMW chce závodit s novým DTM i v Japonsku

iM2, 9. ledna 2012, 21:53 Google+

Japonská série Super GT připravuje nová pravidla, která budou velmi podobná těm, která nově platí v DTM. BMW zvažuje vstup na japonské okruhy, mohlo by se tam poměřit se značkami jako je Lexus, Honda nebo Nissan.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

DTM od roku 2012 přijalo nová pravidla. V pozadí však stále pokračují rozhovory se zástupci japonských Super GT nebo amerického Grand-Am. Obě série by měly v budoucnu změnit svoje pravidla natolik, aby byl možný start Audi, Mercedesů a BMW jak v USA tak Japonsku. Především se zástupci z Japonska rozhovory probíhají velmi dobře a jsou v pokročilém stádiu.

Třída GT500 (nejvyšší třída) by měla být kompletně předělána. Zástupci ITR (jako promotéra DTM) a DMSB (jako promotéra Super GT) počítají s tím, že jednotné díly, které musí používat automobilky v DTM, by byly předepsány i v Super GT. Japonci ale stále počítají s tím, že by zůstali u svých 3,4l V8 motorů. Jen připomeňme, že v DTM se používají 4,0l V8 motory.

I přes tento jistý rozdíl, se BMW už teď po Super GT poohlíží: "BMW by pro Japonsko rozhodně nestavělo jiný motor. Vycházíme spíše z toho, že bychom dostali nějaký balast," vysvětluje šéf BMW pro motorsport, Jens Marquardt. Pokud by nějaký podobný systém opravdu fungoval, pak by vstupu BMW do Super GT už nic nebránilo. Mnichovští mají přitom s tamějšími závody zkušenosti, když v roce 2011 starovalo v GT300 (slabší třída) BMW Z4 GT3.

Vytisknout

Diskuze: BMW chce závodit s novým DTM i v Japonsku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Tým Scheidera staví novou motokáru

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud