Nürburgring: Ekström je zpět, vítězí!

iM2, 7. srpna 2011, 22:23 Google+

NÜRBURGRING, ZÁVOD; Mattias Ekström dokázal přetavit svoje letošní první poleposition v první vítězství sezony 2011. Švéd podal na klasické trati na Nürburgringu dominantní výkon. Továrnímu jezdci Audi se povedl start a o své vedení nemusel v průběhu 49 kolového závodu s nikým na dráze bojovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Ekström získal svoje 15. vítězství v DTM. Za ním se po prvním kole objevila dvojice Rockenfeller-Spengler. Tito dva piloti bojovali o druhé místo v průběhu celého závodu. Kanaďan jedoucí na Mercedesu uzmul druhou příčku až v předposledním kole, když Rockenfeller v nájezdu do první zatáčky probrzdil a projel ji zeširoka.

Spengler si druhým místem upevnil vedení v šampionátu, kde má momentálně náskok 7 bodů před Martinem Tomczykem. Boj o místa pod stupni vítězů se odehrával mezi skupinkou čtyř jezdců ve složení Edoardo Mortara, Martin Tomczyk (oba starší specifikace Audi A4 DTM), Timo Scheider (tovární A4 DTM) a Jamie Green (tovární Mercedes-Benz C-Klasse DTM).

Green, Mortara i Tomczyk se neubránili vzájemným šťouchancům. Tomczyk měl vůz poškozený ještě z kolize s Miguelem Molinou, která se stala zkraje závodu. Výsledkem toho bylo, že se jezdec týmu Phoenix a nejbližší konkurent Spenglera v boji o titul propadl na sedmé místo až za Mortanu, Scheidera a Greena. Nicméně díky nejdřívějšímu zajetí do boxů z této skupiny (již ve 12. kole), se mu podařilo dostat se až na 4. místo.

Tuto pozici si udržel i během druhých zastávek v boxech, ale vůz Tima Scheidera se na poslední sadě gum choval lépe, a tak byl Tomczyk dvojnásobným šampionem DTM předjet ve vlásence hned po jeho výjezdu z boxů na nových gumách.

Green, kterému se z čelní pozice úplně nepovedl start, dojel šestý. Za ním byl Edoardo Mortana a Gary Paffett, kterému se podařilo získat poslední bod, i když startoval až ze 13. místa. Filipe Albuquerque (tým Rosberg) a Oliver Jarvis (tým Abt) uzavírají TOP10.

Ralf Schumacher byl jediným jezdcem, který závod nedokončil. Měl nehodu s dalším bývalým jezdcem F1, Davidem Coulthardem v Mercedesu C-Klasse týmu Mücke, ve druhé zatáčce závodu. Coulthard musel po nehodě do boxů pro nový předek pro svůj vůz a ztratil tak kolo.

Výsledky naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Nürburgring: Ekström je zpět, vítězí!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Nürburgring: Kvalifikaci ovládl Ekström

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud