Opel do DTM nemíří, zatím

iM2, 28. února 2011, 22:06 Google+

Všechny naděje, že by se Opel do DTM v roce 2012 vrátil, vzaly za své. U německé automobilky totiž zatím neexistují žádné konkrétní plány.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fässler, Marcel

Fässler, Marcel | foto: dtm.de

Sdílejte článek

V následujícím roce se můžeme v DTM těšit na třetího výrobce: BMW. V souvislosti s novými pravidly se stále více spekulovalo o dalších možných automobilových značkách. Nejčastěji se skloňovalo jméno Opel. Šéf německé značky, Nick Reilly, se o návrat Opelu do DTM velmi snažil. Rozhodnutí mělo padnout do konce roku 2010, jenže to očividně nepadlo.

Odborný magazín “Sponsors“ informoval, že by snad měly existovat jen velmi počáteční plány na vstup do DTM. Podle zpráv tohoto magazínu v současné době nemá Opel k dispozici potřebný technický personál, který by byl schopný vyvinout vůz DTM.

Navíc pro to, aby Opel vstoupil do DTM, je už trošku pozdě. Nejpozději do čtyř měsíců začne Audi, Mercedes i BMW testovat svoje nové speciály na dráze. Insignii DTM by v tak krátkém čase i s dobrým rozpočtem nedokázal nikdo postavit. Jestli by od příštího roku do DTM mohly vstoupit další značky, je zatím stále nejasné.

Lidé z představenstva Opelu dokonce již diskutovali s organizátory DTM – společností ITR. Během těchto rozhovorů se určitě mluvilo i o možném vstupu od roku 2012. Definitivně odepsaný Opel však není. Kdyby se rozhodli pro vstup do DTM, bylo by to určitě jasně řečeno. Můžeme tedy doufat v rok 2013.
Vytisknout

Diskuze: Opel do DTM nemíří, zatím

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Schneider, Bernd

Mercedes zkouší možné jezdce v Estorilu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud