Zvítězil di Resta, o titul jen Mercedesy

Daniel Šupa, 18. října 2010, 05:05 Google+

Dva závody před koncem letošního šampionátu převzal vedení v celkovém pořadí po včerejším vítězství di Resta. Do té doby vedoucí Spengler odstoupil a z boje o titul vypadl poslední zástupce Audi Ekström.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Sobotní pole position obhájce loňského titulu Scheider využil a až do druhých zastávek v boxech kontroloval čelo notně redukovaného závodního pole. Ze zadních pozic startující Spengler způsobil hromadnou havárii, díky které skončili v prvním kole Molina, Legge, Schumacher, Winkelhock a Coulthard. V průběhu závodu se k nim s jejími následky přidali i Spengler a Ekström.

Paul di Resta nastoupil do závodu s velkým množstvím paliva, které mu umožnilo využít možnosti volit strategii podle vývoje závodu. Poprvé k mechanikům zajel výrazně později než před ním jedoucí Audi a díky rychlejším časům se probojoval až na druhé místo. I druhou zastávku načasoval tým H.W.A. výborně a rychlými časy jak na dráze, tak v boxech se Skot dostal až do vedení, které do cíle ještě bezpečně zvyšoval.

Na druhém místě dokončil Scheider, třetí dojel Rockenfeller. Pod stupni vítězů skončil Paffett, jenž v samém závěru odolával s velkým nasazením tlaku Tomczyka a Jarvise.

Závod dokončilo na DTM nezvykle malé množství vozů. Jen devět aut v cíli přineslo body i Susie Stoddart, které k lepšímu místu dopomohla i penalizace Greena za nebezpečné vyjetí od mechaniků před projíždějícího Premata.

Vytisknout

Diskuze: Zvítězil di Resta, o titul jen Mercedesy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

V Austrálii vítězí Stoner, Abraham desátý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud