V Holandsku vyhrál Paffett

iM2, 26. srpna 2010, 11:19 Google+

ZÁVOD ZANDVOORT; Gary Paffett si připsal v holandském Zandvoortu vítězství. Víkend pro Mercedes ještě úspěšnější proto, že Paul di Resta dojel druhý. Třetí byl vítěz kvalifikace, Timo Scheider, kterému se nepovedl start.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Díky nepovedenému startu Tima Scheidera se tak do vedení hned od začátku dostaly dva Mercedesy. Oba jezdci si urdžovali odstup od zbytku pole během celého závodu. Timo Scheider se propadl na tolik, že po prvním kole byl až desátý. Ale díky chytrým rozhodnutím jeho týmu, i kvůli pomoci týmových kolegů od čtyř kruhů se mu podařilo dostat se zpět na podium.

Mattias Ekström dojel s odstupem čtvrtý. Švéd nebyl v první části závodu schopný dostat se před nováčka v DTM, Miguela Molinu. Nakonec se před něj dostal po první zastávce v boxech, nicméně po druhých zastávkách se situace zase obrátila, a tak musel Mattias předjet Miguela na trati.

Stewardi závodu nicméně vyšetřují Audi kvůli tomuto tahu za použití týmové režie, která je v DTM zakázána. Je to již potřetí během čtyř let, kdy s tím má Audi problém.

Od pátého do desátého místa byly rozestupy mezi jezdci velmi těsné. Šestý dojel Olivier Jarvis. V této skupince dojel na sedmém místě i Bruno Spengler, který strávil velkou část závodu bojem s Timem Scheiderem. Kanaďanovi se však nepovedla druhá zastávka v boxech. Na sedmé místo se posunul až po tvrdém souboji s Mikem Rockenfellerem.

Ten se kvůli souboji propadl a závod dojel až třináctý. Mike se však nechal předjet Martinem Tomczykem, aby Němec po náročném víkendu získal alespoň bod. Pak Mike v závěrečné části závodu ještě svedl neúspěšný souboj s Ralfem Schumacherem a Jamiem Greenem.

Do závodu kvůli technickým problémům ani neodstartoval Marcus Winkelhock.
Vytisknout

Diskuze: V Holandsku vyhrál Paffett

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Zandvoort: Audi zpět ve formě?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud