"Rocky" držel prapor vysoko

iM2, 1. června 2009, 14:55 Google+

Mike Rockenfeller zůstal v závodu s rok starou Audi A4 DTM sám a prapor udržel vysoko. Všichni ostatní jezdci na rok starých vozech ze závodu vypadli, ale Rockenfeller se dlouho držel na stupních vítězů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rockenfeller, Mike

Rockenfeller, Mike | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mike Rockenfeller byl na konci závodu nejlepší závodníkem s rok starou Audi A4 DTM. Každopádně byl také jediným, který do cíle vůbec dorazil. Zbytek pilotů musel ze závodu odstoupit. Pilot týmu Rosberg zvládl skvěle start, když se v první zatáčce prosadil před Paula di Restu na Mercedesu a kolegy Tima Scheidera. „Byl to pěkný start. Eki (Mattias Ekström pozn. redaktora) mi hned ze začátku trošku odjel. Po pár kolech už jsem ale dokázal zajíždět stejné časy jako Mattias,“ popisuje začátek závodu Mike.

Po první zastávce už ale Mike Rockenfeller nedokázal úplné špici startovního pole sekundovat. „Se druhou a třetí sadou pneumatik jsem měl problémy. Nevím, proč tomu tak bylo. Buďto byl špatný tlak v pneumatice nebo také za to mohlo nastavení,“ uvažuje “Rocky“. Po druhé zastávce v boxech se před něj dostali Jamie Green a di Resta. Později Mika předjel i Timo Scheider. „Je to zklamání, když tak dlouho jezdíte na druhém místě a pak získáte jen sedmou pozici,“ přiznává zklamání 25letý jezdec.

Rockenfeller tento víkend své kolegy s rok starými vozy značně převyšoval. Pro jejich chabou rychlost nemá tento Němec žádné vysvětlení. „Minimálně jsem neudělal žádnou chybu. Na Norisringu bych chtěl získat zpět ty body, které jsem dnes na konci závodu ztratil,“ prohlašuje bojovně Rockenfeller.
Vytisknout

Diskuze: "Rocky" držel prapor vysoko

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Lauda i Engel předvádí skvělou práci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud