Green je stále rychlý

iM2, 29. května 2009, 15:10 Google+

Role Jamieho Greena se přes zimu zcela zásadně změnila, z kandidáta na titul se stal jezdec s rok starým vozem. Brit se až do loňské Barcelony ucházel o čelo šampionátu. Ale ani to mu nestačilo a přes zimu musel svůj kokpit v novém voze přenechat bývalému pilotovi F1 Ralfu Schumacherovi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

I když to bylo pro Jamieho velké zklamání, tak velice rychle našel novou motivaci. Cíl je jednoduchý, Green chce být nejlepší pilotem s rok starým vozem stáje Persson v roce 2009. Hned na Hockenheimu Jamie dokázal svou rychlost, když získal body. Ve volných trénincích patřil podle slov šéfa Mercedesu pro motorsport, Norberta Hauga, “k nejsilnějším a velmi slibným pilotům Mercedesu“. Nicméně jako většině jezdců Mercedesu, to v sobotu ani Greenovi moc nejelo. 

„Bohužel jsem měl trošku poškozenou jednu část motoru. To byl v podstatě konec. Pak jsme se rozhodli, že motor budeme muset vyměnit. To znamenalo propad na konec startovního roštu. Do kvalifikace jsem ani nenastoupil, protože nebylo z mechanického hlediska možné, abychom v tak krátké době (mezi tréninky a kvalifikací) vyměnili motor. Tak jako tak to nic neznamenalo, protože bych musel startovat až z chvostu,“ říká Jamie.


Vloni jezdil Jamie s aktuálním vozem.

 „To, že ten chlapík má rychlost, pořád víme,“ řekl Norbert Haug. V závodě Green znova ukázal rychlost, když se z posledního místa dokázal prokousat až k bodům, i když byl handicapován. „Bohužel jsem se v prvním kole dostal do kolize, která byla ve vlásence a trefil jsem nějaké auto. Poškodil jsem si řízení, ale hlavně také karoserii vozu. Přesto jsem jel s takto poničeným vozem dalších 38 kol. Nemohl jsem však ukázat svůj potenciál ani potenciál vozu. Proto jsem za osmé místo velmi rád,“ zakončil Brit.
Vytisknout

Diskuze: Green je stále rychlý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kristensen, Tom

Kristensena 1.místo nepřesvědčilo, chce titul

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud