Kristensen vede pořadí, Kostka zajel důstojně

Daniel Šupa, 17. května 2009, 19:01 Google+

HOCKENHEIMRING - ZÁVOD; Mathias Ekström byl blízko svému dalšímu vítězství, ale defekt pneumatiky ho zradil. Vítězství spadlo do klína Kristensenovi, jehož na stupně vítězů doprovodili kolegové z Audi. Mercedesu se v prvním závodě roku 2009 nedařilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kristensen, Tom

Kristensen, Tom | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Ekström vedl po celý závod suverénním způsobem, v závěru hospodařil s desetivteřinovým náskokem, ale v předposledním kole postihl jeho zadní pneumatiku defekt. Švéd klesl neplánovanou zastávkou u mechaniků na sedmé místo.

Poprvé od roku 2006 se z vítězství radoval Kristensen, který po celý závod držel za svým Audi specifikace 2009 úřadujícího šampiona a týmového kolegu Scheidera. Třetí místo vybojoval s rok starým Audi Jarvis, za nímž dojel s odstupem Winkelhock z týmu Rosberg.

Nejlépe umístěným pilotem Mercedesu byl dnes di Resta na pátém místě. Engel, Ekström a Green si rozebrali poslední body.

Letošní Mercedesy zatím nedosahují kvalit konkurenčních Audi, špatný výsledek trojcípé hvězdy navíc potrhly kolize a technické problémy během závodu, které vyřadily s letošními vozy  startující hvězdy týmu H.W.A Paffetta, Spenglera a poškodily Ralfa Schumachera.

Úspěšným vystoupením skončil debut českého jezdce Tomáše Kostky, který při prvním startu zastínil oba týmové kolegy z týmu Colina Kollese na stejně starých Audi z roku 2007, ale i Kateherine Legge s vozem o rok mladším.

Průběžné pořadí ZDE

Vytisknout

Diskuze: Kristensen vede pořadí, Kostka zajel důstojně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Motokrosař Michek v Bellpuigu opět bodoval

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud