Úspěšné odhalení vozu Audi A4 DTM

ar1, 7. ledna 2004, 00:23 Google+

Přípravy pro návrat vozu Audi A4 do seriálu DTM jsou v plném proudu a přesně dle plánu týmu Audi Sport.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Tovární jezdec Audi Němec Frank Biela provedl úspěšně prezentaci nového Audi A4 ještě před vánocemi. Další faze projektu DTM začíná pro Audi Sport Team po tříměsíčních intenzivních vývojových pracích. Tento cestovní vůz s asi 460 koňskými salami se bude připravovat na svůj debut, jenž proběhne 18. dubna 2004 na různých evropských tratích.

”To byl náš cíl, mít hotovou A4 DTM ještě před novým rokem a s možností testovat ještě před začátkem nové sezony,” prozradil šéf Audi Sport Dr. Wolfgang Ullrich. ”To, že jsme byli schopni předvést vůz v extrémně krátkém časovém harmonogramu, bude výhodou pro nás a naše partnery. To nám dává výhodu před naší konkurencí.”

Audi A4 DTM je prvním vozem, jenž byl představen dle nových technických regulí seriálu DTM, které mimo jiné stanovují použití čtyřdveřových karoserií. ”Audi A4 je proto zcela naprosto nové svým vývojem.”

Motor V8 vozu Audi A4 DTM je dalším stupněm vývojové řady motorů, jenž byly využity již ve vozech Audi TT. ”Předpisy pro motory DTM stanovují jejich velikost na šířku, čemuž jsme věnovali mnoho úsilí. Snažili jsme se výfuky přesunout vice do středu vozu oproti verzi TT,” sdělil šéf vývoje motorů Audi Ulrich Baretzky.

Dále je překvapující umístění jezdce vice do zadní části vozu. ”Poloha pro sezení je znamenitá, hlavně pro zorné pole.” doznal Frank Biela po prvních jízách při prezentaci. Ačkoli dokončil první kolo již za šera, a za chladných podmínek, bývalý německý šampión cestovních vozů a trojnásobný vítěz závodu v LeMans byl velmi spokojený. ”Byl to velmi vánoční pocit.” ”A4 vypadá absolutně fantasticky, nyní se těším na první opravdové přípravné testy.”

Zdroj: Petr Horák
Foto: Audi Sport Team

Vytisknout

Diskuze: Úspěšné odhalení vozu Audi A4 DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Fůze neproběhla, budoucnost je nejistá - anotační foto

Fůze neproběhla, budoucnost je nejistá

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud