Maro Engel: Nebýt smůly, měl bych body

Engel, Maro

Engel, Maro | foto: dtm.de

SEZÓNNÍ OHLÉDNUTÍ; V roce 2008 oslavil Maro Engel svůj nástup do DTM. V AMG Mercedesu C-Klasse stáje Mücke Motorsport zažil svoji učednickou sezónu. Bodů se bohužel tento sympatický Němec nedočkal, nicméně na Norisringu získal deváté místo.

Manuel Reuter se pustil do hodnocení první sezóny tohoto mladíka: „Myslím, že do začátku roku 2008 znali jméno Maro Engel jen opravdoví odborníci. Jezdil v anglické Formuli 3. Teď jezdí za Mercedes v DTM a myslím, že dobře zapadl. Maro mluví třemi jazyky. Neměl to lehké ve své první sezoně. Dostal se mu do rukou pouze rok starý vůz a navíc jeho týmový kolega se jmenoval Ralf Schumacher. Jeho hlavní předností byly kvalifikace. V závodech měl hodně smůly, ale myslím, že v příštích letech o něm ještě hodně uslyšíme,“ uvažuje ex-pilot DTM.

Sám jezdec svoji první sezonu hodnotí jako pozitivní: „Určitě jsme byli schopní získat body. Například v Barceloně nebo na Nürburgringu to bylo docela dobře možné, ale měl jsem tam hodně smůlu. V Barceloně se mi hned v pátém kole poškodila pneumatika. Na Nürburgringu zase hned na začátku odešel motor. Je sice smutné, že jsem nezískal body, ale s vývojem mých výsledků jsem spokojen,“ říká spokojeně třiadvacetiletý Němec.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu