Co dělají Bernd Schneider a Klaus Ludwig?

iM2, 7. února 2009, 16:52 Google+

Bernd Schneider a Klaus Ludwig, kteří úspěšně závodili pro Mercedes v DTM, jsou momentálně vyslanci Mercedesu a AMG, testovacími jezdci a instruktory. Mercedes a AMG si tak pojistily služby významných jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schneider, Bernd

Schneider, Bernd | foto: berndschneider.com

Sdílejte článek

Bernd Schneider jel 26. října na Hockenheimu svůj poslední závod v DTM. Momentálně by mělo být náplní jeho práce pomáhat AMG při vývoji vozů, dále by měl být jako instruktor na AMG Driving Academy. Také by se měl více věnovat rozhovorům s novináři. „Pro mě je to logický krok. Skončil jsem závodní kariéru a teď budu pomáhat AMG. V týmu AMG Mercedes jsem zažil většinu a zároveň ty nejlepší úspěchy moji závodní kariéry. Teď se již těším na nový úkol. Budu testovacím jezdcem AMG, instruktorem a mediální tváří AMG,“ říká rekordman DTM Schneider.


Bernd na cestě za svým posledním titulem v roce 2006.

Pro mnoho fanoušků DTM je stále Klaus Ludwig velkým pojmem. Vedle Bernda Schneidera patří mezi nejvýznamnější německé profesionální závodníky. V letech 1985 až 2000 startoval v 217ti závodech v DTM, z toho z nich 36 zakončil jako vítěz. Na seznamu jezdců s největším počtem vítězství je na druhém místě za Berndem Schneiderem. Se ziskem 1792,5 bodů patří nepochybně mezi nejlepší jezdce DTM vůbec. Klaus Ludwig, který pochází z Bonnu, hned třikrát Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft vyhrál (1988, 1992, 1994).

Dosud také nikdo nepřekonal jeho rekord z roku 2000: Tehdy vyhrál závod v 50ti letech, vyhrál tedy jako nejstarší jezdec oba závody na Sachsenringu s vozem AMG-Mercedes CLK-DTM. Na konci sezony pak oficiálně zakončil svoji kariéru. „Můj úkol pomoci při konstrukci a vývoji nových vozů značky Mercedes-Benz mě již hodně let baví. Teď bych rád v budoucnu s Mercedesem spolupracoval ještě intenzivněji než doposud,“ říká Ludwig.
Vytisknout

Diskuze: Co dělají Bernd Schneider a Klaus Ludwig?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Green, Jamie

Van der Zande nevidí velký rozdíl

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud