Green: Mám na titul

iM2, 3. ledna 2009, 19:00 Google+

Jamie Green je přesvědčen, že boj o titul v roce 2008 dokázal, že má na to, aby jednou získal titul šampióna DTM. Vloni ztratil šanci na titul až v posledních třech závodech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Sdílejte článek

Green měl po absolvování osmi z celkových jedenácti podniků stejně bodů jako týmový kolega Paul di Resta. Ovšem z následujících dvou závodů získal pouhý bod, takže rázem vypadl z boje o titul. Na okruhu Catalunya měl kolizi s Mattiasem Ekströmem a v LeMans dojel až na 10. pozici.

Ale Jamie věří, že může tuto sezonu získat titul, speciálně když bude mít Mercedes silný vstup do sezony. V roce 2008 tomu tak nebylo, když Mercedes předvedl vlažný vstup do sezony.

„Dosáhl jsem již všeho, co v DTM jde kromě získání titulu – vítězství, pole-positions, pódiových umístění i pravidelného sbírání bodů. Často jsem byl jedním z nejlepších jezdců na Mercedesu, ale ještě jsem nebojovat až do konce o titul. To je můj cíl. V sezoně 2008 jsem bojoval o titul ¾ sezony až po Barcelonu, která byla obratem. Tento rok chci tuto cestu dokončit,“ říká Jamie Green.


Jamie Green letos patřil dlouhou dobu mezi vážné favority na titul.

„Je důležité mít rychlost již od prvního závodu, dostat co nejvíce z nového auta již od začátku. Minulou sezonu jsme nebyli úplně rychlí hned od začátku a Audi toho využila. Ke konci roku jsme byli hodně silní, to je způsobeno tvrdou prací jezdců i celého týmu.“

„Víte, je to těžké, protože auto se připravuje a dolaďuje až do posledních chvil před startem prvního závodu. Vy v podstatě nevíte, jak se to všechno bude vcelku chovat až do prvního tréninku na Hockenheimu,“ zakončuje Green.

Jezdci Mercedesu začnou ke konci ledna testovat prototypy vozů, se kterými se pak postaví na start sezony 2009.
Vytisknout

Diskuze: Green: Mám na titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

1. etapa - Dakar 2009

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud