První zkušenost Fässlera a Frentzena s Opelem

ar1, 23. prosince 2003, 00:12 Google+

Nedaleko Říma ve Vallelunze proběhlo pro tým Opel ukončení letošní sezony DTM. Posledních testů vozů Opel se...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

zúčastnili také noví jezdci pro sezonu 2004.

Prvním z nich je letošní jezdec týmu Sauber Petronas ve Formuli 1 Němec Heinz Harald Frentzen, jenž podepsal pro příští sezonu přestup z prestižní motoristické disciplíny k cestovním vozům kategorie DTM. Jeho novým týmovým kolegou je Švýcar Marcel Fässler, jenž letos závodil s vozem Mercedes-Benz CLK, se kterým v celkovém hodnocení skončil na pěkném třetím místě. Oba jezdi při těchto testech zažili první okamžiky s vozem Opel Astra V8 Coupé.

“S vozem Opel DTM je větší zábava, neýž jsem očekával.“ Komentoval svůj zážitek Frentzen po prvním svezení. ”Tyto vozy se řídí skoro jako sportovní auta, jejíchž motory umožňují silný točivý moment.” Fässler shrnul své dojmy z první jízdy s Opelem take pozitivně: ”Hned jsem se cítil klidně. Obzvlášt motor je opravdu dobrý,” řekl Švýcar.

Ve Vallelunze provedl testovací jezdec Opelu Marcel Tiemann testy s poslední generací pneumatic Dunlop, které mají být nasazeny do závodů v sezoně 2004. Také se zde mohli s vozy svézt dva mladí jezdci, kterými byli Němec André Lotterer a Francouz Romain Dumas. Prokázali vyrovnaný výkon.

Šéf Opel Motorsport Volker Strycek vše shrnul takto: ”Jsme velmi spokojeni s výsledky těchto testů. Ukázalo se, že Heinz Harald Frentzen a Marcel Fässler budou silnými novými jezdci týmu Opel v nadcházející sezóně. Během testů, André Lotterer a Romain Dumas udělali na tým silný dojem a odvedli dobrou práci.”

Zdroj: Petr Horák
Foto: Opel

Vytisknout

Diskuze: První zkušenost Fässlera a Frentzena s Opelem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Důvodem smrtelné nehody asi jezdecká chyba - anotační foto

Důvodem smrtelné nehody asi jezdecká chyba

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud