Video: Nejdramatičtější poslední kolo!

iM2, 30. října 2008, 21:53 Google+

Poslední kolo se většinou již dojíždí v poklidu a každý si snaží udržet svoje pozice. To neplatí, pokud jste v DTM! Hned sedm jezdců nám v roce 2002 v Rakousku ukázalo, proč je DTM nejpopulárnější série cestovních vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Winkelhock, Markus

Winkelhock, Markus | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Závod v Rakousku se jel až v druhé polovině šampionátu. O titul si to nemilosrdně rozdávali hlavně dva jezdci: Schneider na Mercedesu a Aiello na Audi. Byl to první rok v novodobé historii DTM, kdy někdo dokázal sebrat korunku šampióna Berndu Schneiderovi, který právě letos ukončil svoji veleúspěšnou kariéru.

Závod u našich jižních sousedů se již blížil ke svému konci. Zbývalo pár metru do posledního kola. Právě tehdy začal jeden nejlepších soubojů, který DTM kdy zažilo. V čelní skupince se držely tři Mercedesy (Schneider, Fässler, Alesi), dvě Audi (Aiello, Ekström) a tři Opely (Scheider, Reuter a Menu).

Hned v první zatáčce se po vzájemném kontaktu roztočily všechny tři Opely a s nimi Ekström. Předvedli spanilou piruetku. V následující druhé zatáčce starý mazák Schneider zaútočil na výjezdu na Aiella, který se ovšem nechtěl nechat. V klesání do další zatáčky každý z jiné strany objeli Fässlera. Schneider s týmovým kolegou dokonce lehce kolidoval.

Zatímco vpředu si Alesi v relativním poklidu dojel pro vítězství, za ním se rozhořela nelítostná bitva o druhé místo. Výjezd z předposlední zatáčky se moc nepovedl Schneiderovi, na kterého okamžitě zaútočil Aiello. Ten neustál situaci a roztočil se, zatímco Schneider vyjel z trati, třetí místo tak získal Fässler. V poslední zatáčce přesně platilo přísloví: „když se dva perou, třetí se směje.



Vytisknout

Diskuze: Video: Nejdramatičtější poslední kolo!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Schneider, Bernd

Schneiderovo loučení s kariérou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud