Královský souboj

iM2, 23. října 2008, 21:48 Google+

Čeká nás poslední víkend, ve kterém se pojede závod DTM. Finále se, jako již tradičně, odehraje na Hockenheimu v Německu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

O titulu však není zatím vůbec rozhodnuto. Ve hře jsou dva uchazeči, jeden zastupuje vyzrálé jezdecké dovednosti a druhý mladou dravost, řeč je o Timu Scheiderovi a Paulu di Restovi. Je to ale také souboj Audi (Scheider) proti Mercedesu (di Resta). Taktéž mezi týmy je situace velice vyrovnaná. V čele se zatím vyhřívá tovární tým Mercedesu H.W.A. GmbH, ovšem Audi Sport Team Abt Sportsline ztrácí pouhý bod.

Timo Scheider je rodák z Německa, který letos sedlá tovární Audi A4 DTM. Jeho zatímní bilance v letošní sezóně je: Dvě vítězství (Oscherschleben a Brands Hatch), sedm pódiových umístění a celkový zisk 65 bodů. Jeho vyzyvatelem je mladý Brit Paul di Resta, jenž se po loňské fantastické první sezóně, kdy jezdil s dva roky starým Mercedesem C-Klasse, letos posunul do továrního týmu H.W.A. Di Restova letošní vizitka čítá dvě vítězství (Eurospeedway Lausitzring, Barcelona), šest pódiových umístění a zisk 63 bodů.

Jede se na tradiční trati v Německu. Hockenheimring leží ve spolkové zemi Baden-Württemberg a na jezdce na 4,574 km dlouhé trati čeká celkem 37 kol. Na Hockenheimu se už letos jednou jelo. Audi zde v tradičním prvním závodu sezóny jasně rozdrtilo konkurenční Mercedes a získalo hned trojité vítězství. Podaří se Mercedesu vrátit čtyřem kruhům úder? Budeme si muset počkat až do neděle.

Poslední závod sice dopadl dobře pro Audi, když zvítězil Mattias Ekström, ale v bláznivé koncovce francouzského dramatu štěstěna nepřála Scheiderovi. Ten závod dokončil až na šestém místě, zatímco di Resta dojel na stupních vítězů (byl druhý). Z tohoto výsledku pro Tima Scheidera plyne, že jeho vůz bude na Hockenheimu stejně těžký, jako Mercedes di Resty. Oba jezdci tedy budou mít stejné podmínky a ani jeden si nemůže stěžovat na vnější okolnosti. Pomoc přislíbili i týmový kolegové obou uchazečů o titul.

Máme tedy zaděláno na pořádné drama, které může rozhodnout i nejmenší detail, jako je  nepříkald nepovedená zastávka v boxech. První konfrontaci obou “kohoutů“ uvidíme již zítra, kdy se u našich západních sousedů jedou první volné tréninky, v sobotu nás čeká ještě dopolední trénink a pak již kvalifikace, která rozhodne o postavení na startu závodu. V neděli ráno je na plánu ještě warm up a pak už zbývá pouze poslední závod letošní sezóny. Máme se na co těšit!
Vytisknout

Diskuze: Královský souboj

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Scheider chce na Hockenheimu odplatu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud