Opel testoval nové díly pro Vectru

Daniel Šupa, 20. listopadu 2003, 17:31 Google+

Jeden ze tří dodavatelů vozů specifikace DTM, německý Opel, testoval v uplynulém týdnu v Misanu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Původní testy na Lausitzringu se nakonec pro nepřízeň počasí neuskutečnily a testovací program byl přesunut s přicházející zimou výrazně jižněji.

Testu se zúčastnilo několik jezdců, neboť Opel hodlá do týmů používajících letos vozy Opel Astra V8 Coupe angažovat několik nových jezdců. Nejznámějším pilotem, jenž se v Misanu objevil, byl expilot Formule 1 Luciano Burti.

„Vůz DTM je velmi dobrý, umožňuje vám jezdit agresivně, ale mít ho pod kontrolou. Ve stylu jízdy je velmi podobný Formuli 3,“ komentoval své dojmy ze svezení Burti.

Kromě něj za volant usedli Timo Glock, Adam Carroll a Alan van der Merwe, Wolf Henzler a pilot konkurenční továrny Mercedes Thomas Jäger.

„Profesionalita jezdců z různých kategorií byla povzbuzující a velmi příjemná. Úroveň byla hodně vysoká a pozoruhodně vyvážená,“ dodal spokojeně Ulrich Pfisterer, jenž měl program testu za Opel na starosti.

Tým Holzer k testům poskytl své vozy Opel Astra, ale jezdci Manuel Reuter a zkušební pilot Marcel Tiemann zkoušeli i nové součástky pro připravovaný model Vectra GTS, jenž by měl být nasazen v příštím roce. Tiemann si testy chválil, neboť se s novými díly nevyskytly žádné problémy a tým udělal více práce, než v co doufal.

Vytisknout

Diskuze: Opel testoval nové díly pro Vectru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Na obzoru nová hvězda F3000? - anotační foto

Na obzoru nová hvězda F3000?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud