Schumacher neslyší a jede na rozstřel v DTM

iM2, 14. ledna 2008, 23:06 Google+

Spekulace o testu vozu německého šampionátu cestovních aut bývalým pilotem formule 1 Ralfem Schumacherem se nakonec ukazují pravdivými. Přes další varování staršího bratra se vítěz šesti Grand Prix F1 rozhodl zkusit štěstí v rozstřelu u Mercedesu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Ralf Schumacher, mladší a méně úspěšný bratr slavné legendy F1 Michaela Schumachera, bude testovat vůz Mercedes C-Classe DTM. Mělo by se tak stát v úterý na trati Estoril v Portugalsku. Tuto informaci potvrdil mluvčí závodního týmu HWA německé automobilky.

Ralf ohledně testu vozu DTM jednal s šéfem Mercedes Motorsport Norbertem Haugem už před delší dobou, ale spekulace nebyly až do dnešního dne žádnou ze stran potvrzeny. Dvaatřicetiletý Němec by měl být zařazen do rozstřelu, ve kterém bude pět nebo šest jezdců ucházejících se o místo u Mercedesu. Mezi jeho soupeři by měl být údajně i další expilot stájí F1 Jaguar i Red Bull a loňský testovací pilot Hondy Christian Klien. Mercedes ovšem neupřesnil o jakou verzi vozu C-Classe se budou jezdci ucházet. Lze však předpokládat, že specifikace 2008 to nebude.

Na otázku Ralfova vstupu do DTM se vyjádřil i jeho starší bratr Michael: „Nemohu si ho s tím vším spojit. Nemyslím si, že bychom já nebo Ralf měli talent, abychom byli rychlí ve voze DTM. Jednou jsem měl možnost tohle auto vyzkoušet a byl jsme pomalý. Když máte čas se tomu plně oddat, tak je to možné. Většina jezdců, která přešla z F1 do DTM, zaznamenala jen pár dobrých výsledků, ale nic víc. DTM je kompletně jiný svět. Závody jsou zde velmi vyrovnané. Musíte pracovat stejně tvrdě jak v DTM, tak i v F1. Jenže zde řídíte vůz, který si nemůžete nastavit podle vašich představ.“

Vytisknout

Diskuze: Schumacher neslyší a jede na rozstřel v DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

di Resta má v DTM velké ambice

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud