Zandvoort: Opel v protiútoku

Daniel Šupa, 21. září 2003, 12:12 Google+

Letošní sezona je dosud spanilou jízdou vozů Mercedes. Audi se již jednou prosadilo, Opel má vykročeno nyní.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Kvalifikace dopadla pro vozy Opel Astra překvapivě dobře. Pět z jeho šesti vozů se totiž kvalifikovalo do závodu v Top 10, a to lze vzhledem k letošním výsledkům týmů s vozy Opel považovat za úspěch.

Nejrychlejším jezdcem včerejší kvalifikace byl Němec Timo Scheider z týmu OPC Team Phoenix. Na okruhu Zandvoort se odehrálo jedno z nejtěsnějších vyvrcholení kvalifikačních jízd letošní sezony. Druhý Martin Tomczyk s Audi ztratil pouhých 5 tisícin vteřiny a druhou řadu tvořící dvojice Albers a Ekström se vešla do ztráty 18 tisícin vteřiny! Jak Scheider, tak Tomczyk jsou bezesporu překvapením včerejšího dne.

Timo startoval v Super Pole jako šestý, zajel vynikající kolo, ale musel následně čekat na časy svých soupeřů, kteří startovali ke svému letmému kolu později, neboť byli v klasické kvalifikaci rychlejší. Především Mattias Ekström a Martin Tomczyk s Audi útočili na jeho čas velmi tvrdě. Překonán však již nebyl, a tak se z Pole position raduje letos poprvé i jezdec s vozem Opel.

Na okruhu se v předcházejících trénincích dařilo velice dobře i dalšímu zkušenému jezdci Opelu. Alain Menu však na mladší soupeře nestačil a do závodu odstartuje z pozice páté.

Z pohledu letošní formy vozů Mercedes je možné včerejší sobotu charakterizovat jako černý den Mercedesu. V Top 10 jsou pouze 2 vozy. Ze třetího místa bude závod rozjíždět Holanďan Albers a z 6. místa vítěz posledního závodu v Rakousku Marcel Fässler.

Vedoucí muž průběžného pořadí Bernd Schneider neměl včera šťastný den a po nevydařené kvalifikaci se do Super Pole překvapivě vůbec neprobojoval. Svá rychlá kola zajížděl hned zpočátku kvalifikačního času. A poslední rozhodující letmé kolo v závěru kvalifikace mu nevyšlo, když byl v poslední zatáčce dlouhý. Podobně dopadl i Jean Alesi, ten skončil v klasické kvalifikaci jedenáctý.

Přestože se vozy Audi TT ukázaly opět v dobrém světle, nedařilo se úřadujícímu šampionovi a jezdci, který si letos připsal již zmíněné jediné vítězství Audi. Francouz Laurent Aiello bude startovat v jedné řadě s Schneiderem.

Vytisknout

Diskuze: Zandvoort: Opel v protiútoku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge a Pergl odstartují ze 3. řady třídy N-GT - anotační foto

Enge a Pergl odstartují ze 3. řady třídy N-GT

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud