Kvalifikaci přerušilo salto Vaniny Ickx

Daniel Šupa, 28. července 2007, 14:30 Google+

ZANDVOORT – KVALIFIKACE; Klasický harmonogram kvalifikačního klání pozměnila havárie Vaniny Ickx. Ve finále potvrdil svoji výbornou formu Timo Scheider.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ickx, Vanina

Ickx, Vanina | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Za slunečného ale chladného počasí byl povrch holandské dráhy i díky pobřežnímu písku velmi kluzký, což činilo podle slov Miky Häkkinena potíže všem jezdcům Mercedesu. Dvě minuty před koncem první vyřazovací části kvalifikace nezvládla své Audi v rychlé pravotočivé zatáčce Belgičanka Vanina Ickx. Ve vysokém kačírku se s vozem převrátila přes střechu, ale vystoupila naštěstí bez zranění. Kvalifikace byla zastavena.

Vzhledem k tomu, že nebylo reálné, aby se všem jezdcům díky minimu zbývajícího času podařilo po restartu vjet do letmého kola, vedení závodu přistoupilo k prodloužení druhé sekce a o postup do finále bojovali mimo Vaniny znovu všichni.

Nejlepšího času dosáhl Francouz Premat s Audi. Přes velkou snahu se nedařilo letošním Mercedesům v rukou Schneidera, Häkkinena a Greena, naopak Audi byly ve formě. Za postupovou osmou příčkou zůstali Paffett, Luhr, Abt, Winkelhock, Häkkinen, Schneider, Margaritis, La Rosa, Lauda, Green a druhá žena startovního pole Susie Stoddart.

Bruno Spengler a Paul di Resta tak byli jedinými piloty Mercedesu, kteří se ve finále utkali s konkurencí v Audi. Při prvním letmém kole byl Kanaďan třetí, ale v samém závěru už nestačil. Svoji vynikající formu o tomto víkendu potvrdil rekordním časem Timo Scheider. V první řadě se vedle něj postaví Ekström. Druhá řada patří Tomczykovi a Prematovi. Následují Kristensen, Spengler, di Resta a Rockenfeller.

Start zítřejšího závodu je naplánován na 13:30 a v přímém přenosu ho vysílá satelitní stanice ARD.

 

Vytisknout

Diskuze: Kvalifikaci přerušilo salto Vaniny Ickx

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Sebastien Bourdais je opět o bod bohatší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud