DTM má zřejmě novou hvězdu první velikosti

Daniel Šupa, 21. dubna 2007, 13:59 Google+

HOCKENHEIMRING – KVALIFIKACE; Bruno Spengler s Mercedesem pokazil v závěru kvalifikace radost Audi, ale pozornost všech si získal nováček Paul di Resta ze stáje Persson.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

První díl dnešní kvalifikace skončil nejlépe pro Mattiase Ekströma s Audi. Mezi šesticí vyřazených byli Abt, Lauda, Carroll, Premat, Luhr a Vanina Ickx. Překvapením byl postup Susie Stoddart a Paula di Resty s dva roky starými vozy, ale Skotové ještě neřekli všechno.

Druhou část vyřazovací soutěže o pole position si určitě šéf sportovního oddělení Mercedesu Norbert Haug představoval jinak. Devátý čas v případě Bernda Schneidera a především třináctý v případě Jamieho Greena byl dalek očekávání. Naopak postup la Rosy s loňským a debutujícího di Resty s dokonce dva roky starým Mercedesem určitě Hauga potěšil. Spolu se zmíněnými hvězdami trojcípé hvězdy nepostoupili ještě Margaritis, Rockenfeller, Stoddart a Paffett.

Závěrečný díl nejrychlejší osmičky přinesl vynikající kolo Bruno Spenglera, které nedokázal překonat žádný ze čtyř nejrychlejších jezdců Audi. Tomczyk a favorizovaný Ekström ztratili na Kanaďana především v úvodním mezičase. Mika Häkkinen v závěru svého posledního rozhodujícího kola vyjel z dráhy a bude startovat až sedmý. Osmé místo zůstalo na la Rosu, který se závěru kvalifikace vůbec z důvodu technických problémů nezúčastnil.

Výkony celého startovního pole ale nesporně zastínil Paul di Resta z týmu Persson, jenž byl při svém debutu v DTM s dva roky starým vozem druhým nejlepším pilotem Mercedesu a na Spenglera ztratil jen 80 tisícin vteřiny!

Vytisknout

Diskuze: DTM má zřejmě novou hvězdu první velikosti

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Schneider, Bernd

Bernd Schneider pošesté pilotem roku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud