Audi a Mercedes, kdo je rychlejší?

Pavel Stavebník, 18. dubna 2007, 12:55 Google+

O nadcházejícím víkendu zahájí letošní sezonu prvním závodem i německý šampionát cestovních vozů DTM. Přední eso tovární sestavy Audi Mattias Ekström věří, že letos to bude mít Mercedes s obhajobou dvou posledních titulů skutečně těžké.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Jak už je zvykem, úvodní a finálový závod sezony vždy hostí německý okruh Hockenheimring. „Je to skutečně náročný okruh, především z pohledu nastavení vozu. Potřebujeme zde maximální rychlost stejně jako dobrý přítlak na výjezdu z pomalých zatáček. Závody zde bývají hodně vyrovnané,“ soudí o známé německé trati Mattias Ekström.

Pořadatelé očekávají další nárůst návštěvnosti. Na první závod loňské sezony přišlo 104 tisíc diváků, na finále pak dokonce 149 tisíc. Rekord by však mohl podle odhadů padnout už letos na jaře, přispět k tomu má i nová situace v rozložení sil.

Podle výsledků předsezonních testů se zdá, že je v lepší formě Audi A4 než konkurenční Mercedes C. „Doufám, že je náš vůz skutečně o něco rychlejší než Mercedes a budeme moci zase více předjíždět na rovince,“ potvrdil náznaky z dosažených časů při testech Švéd.

foto: AUTO NEWS NETWORK
Vytisknout

Diskuze: Audi a Mercedes, kdo je rychlejší?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Verstappen, Jos

Má van der Zande naději na další sezónu?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud