Lausitz: Schneider ovládl Lausitz

ar1, 8. června 2003, 22:20 Google+

Dějištěm čtvrtému závodu letošního ročníku DTM byl okruh Lausitzring, kde se vůbec poprvé mělo jet na trati obsahující celou první zatáčku vysokorychlostního oválu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Na této variantě se dokonce už i testovalo, ale páteční tréninky před samotným závodním víkendem přinesly změnu původního záměru. Defekt pneumatiky pod velkým zatížením ve vysoké rychlosti znamenal těžkou nehodu Laurenta Aiella. Pilot naštěstí zůstal nezraněn, ale vůz byl na odpis. Problémy měli i další, a tak bylo rozhodnuto, že v sobotu se závodníci vydají na klasický GP okruh. Aiello musel startovat s vozem Martina Tomczyka a Christian Abt se posadil do vozu Petera Tertinga, takže toto duo mladíků se rázem ocitlo v roli diváků.

V kvalifikaci všem ukázal záda trojnásobný šampión DTM Bernd Schneider a neskrýval nadšení z nastavení svého vozu. Naopak hodně práce měli s „cizími“ vozy Aiello a Abt. Nejrychlejší Audi tak pilotoval Mattias Ekström. Opel povzbuzen vítězstvím ve 24h na Nürburgringu opět udělal nepatrný krůček vpřed a měl v top ten tři vozy, nejlepší hned ve druhé řadě Petera Dumbrecka.

Závod samotný potvrdil, že Schneider je ve skvělé formě. Od startu do cíle nenechal nikoho na pochybách, že chce vyhrát. Dumbreck mu stačil jen v prvních kolech závodu, pak si jen udržoval odstup kolem 5 sekund. Ulitý start poslal k průjezdu boxy Manuela Reutera, Stefan Mucke do závodu vůbec neodstartoval! Pole jezdců se během závodu rozdělilo na stínové dvojice, a tak jen chyby soupeřů a zastávky v boxech vedli ke změně pořadí.

Aiello se trápil s Tomczykovým vozem i v závodě a nakonec to nestačilo na víc než osmé místo. O stupínek lepší byl vítěz předchozích dvou závodů a doposud vedoucí jezdec šampionátu Christijan Albers. Body za šesté místo připadli dobře jedoucímu Alainu Menuovi, škoda že ho poslal v závěru závodu mimo trať chybující Fassler. Pátý viděl cíl Jean Alesi a velký souboj svedli o místo třetí Timo Schneider a Mattias Ekström, když na stupně vítězů nakonec dosáhl seveřan. O prvních dvou už řeč byla a tak jen příponě, že se Schneider díky svému rekordnímu 37 vítězství v DTM a ITC v kariéře posunul do vedení šampionátu. Příští závod hostí za 14 dnů Norisring.

Vytisknout

Diskuze: Lausitz: Schneider ovládl Lausitz

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bentley dokončil přípravu na Le Mans - anotační foto

Bentley dokončil přípravu na Le Mans

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud