Přestupový kolotoč se roztáčí. McLaren a Ferrari potvrzují posily

Daniel Ricciardo v Abú Zabí

Daniel Ricciardo v Abú Zabí | foto: Renault Sport F1

je to tady. McLaren dnes oznámil, že jeho barvy bude od sezony 2021 hájit Daniel Ricciardo, který zaujme místo vedle Landa Norrise. Cesta Carlose Sainze do Ferrari je tak volná.

Přestupový kolotoč se dal do pohybu. McLaren dnes oznámil příchod Daniela Ricciarda, který bude od příští sezony závodit vedle Landa Norrise. Je tak jasné, že z Wokingu odchází Carlos Sainz.

Ricciardo je naprostou většinu své kariéry spjatý s Red Bulllem. V jeho barvách získal své prozatím největší úspěchy. Před ročníkem 2019 přestoupil k Renaultu s vidinou světlých zítřků. Jenže ty nepřišly. Francouzská automobilka se většinu roku trápila a tak se už během samotné sezony. začaly objevovat spekulace o Ricciardově přestupu.

Ty se teď potvrdily. Australan míří k McLarenu kde, jak už bylo řečeno, nahradí Carlose Sainze. Ten tedy skutečné končí v Maranellu. Otázkou tak je, na koho ukáže Renault.

Sainz podepsal v Maranellu smlouvu na dva roky. Od příštího ročníku tak utvoří jezdecký tandem s Charlesem Leclercem. Pro Španěla jde o čtvrtý tým, jehož barvy ve Formuli 1 oblékne. Dříve závodil za Toro Rosso, Renault a naposledy McLaren.

Diskuze:

Počet příspěvků: 86 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu