Haas v problémech. Jde o peníze a budoucnost

Kevin Magnussen na startovním roštu

Kevin Magnussen na startovním roštu | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Společnost Rich Energy dnes nečekaně ukončila sponzorskou smlouvu s týmem Haas.

Dnes večer se svět Formule 1 dozvěděl velice překvapivou zprávu. Společnost Rich Energy ukončila svoji sponzorskou smlouvu s týmem Haas. Firma to zdůvodnila krátkým prohlášením na Twitteru ve kterém stojí „Dnes byl ukončen náš kontrakt s týmem Haas. Naším cílem je bojovat s Red Bullem, být v Rakousku za Williamsem je pro nás nepřijatelné. Přejeme týmu vše dobré.

Šlo přitom minimálně o rozporuplného sponzora, který se netajil velkými plány. Na začátku partnerství prohlašovalo vedení společnosti, že během letošní sezony porazí Red Bull v mnoha závodech. Realita však je jiná. Haasu se momentálně vůbec nedaří.

Americký tým okupuje v Poháru konstruktérů až devátou pozici s hubeným ziskem šestnácti bodů. Naposledy Haas dokázal bodovat v Monaku, minulé tři závody skončily pro stáj bez bodového zisku.

Rich Energy navíc v nedávné době prohrála svůj spor, jenž byl veden s ohledem na její logo. To bylo označeno jako okopírované od společnosti Whyte Bikes, která vyrábí jízdní kola.

Nyní je otázkou, s jakým zbarvením bude Haas nastupovat. Letošní černo-zlatý design se na vozech objevoval zejména díky smlouvě s Rich Energy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu