"Honda výkon brzy ještě zvýší, teď je na nás, abychom zlepšili šasi," uznává šéf Red Bullu

Max Verstappen na rovince v Melbourne s otevřeným zadním křídlem svého Red Bullu RB15

Max Verstappen na rovince v Melbourne s otevřeným zadním křídlem svého Red Bullu RB15 | foto: Red Bull Content Pool

Honda se poprvé od roku 2008 minulý víkend vrátila s Red Bullem na pódium. Povedlo se jí to, co během třech sezón s McLarenem v nové éře nedokázala. I když šlo o úspěch, tak její ambice s novým partnerem jsou vyšší. Potíže se však nedají vyřešit za jednu noc, výkon brzy dál navýší.

"Stále na to to tvrdě tlačíme, abychom postavili tu nejlepší pohonnou jednotku na roštu. Víme, že jedno umístění na pódium ještě neznamená vyřešení roků našeho trápení přes noc," uvádí Honda. Překvapivě mimo formu bylo v Austrálii Ferrari, které mělo být dle výkonnosti v předsezónních testech před Red Bullem i před Mercedesem. A v sobotní kvalifikaci rakouský tým předčilo.

Fanoušci chválí zvuk jejího motoru, podle některých je nyní nejlepší ve startovním poli. Potěšit japonskou automobilku mohla ale zejména příkladná spolehlivost. "Šlo o příjemnou neděli. Uvědomujeme si však, že nás čeká velký boj na roštu. Tvrdě pracujeme na tom, abychom zajistili, že výkonnostním ziskům bude odpovídat i spolehlivost," ujišťuje Honda.

Spokojená byla s nováčkem Alexanderem Albonem, jenž podle ní odvedl "skvělou práci," když při svém debutu dojel čtrnáctý: "Opravdu se těšíme na tuto sezónu s ním, jak se zabydluje v F1 a my na to společně tlačíme."

Lituje nepodařené kvalifikace Pierra Gaslyho, jenž vypadl už v Q1 a ve Velké ceně Austrálie dojel těsně za body: "Rádi bychom ho viděli výše, ale tak už to někdy v tomto sportu chodívá. S Red Bullem máme dobře začínající vztah, a totéž platí i o Pierrovi, který má stejného motorového inženýra z Toro Rosso."

A šéf Red Bullu se těší na lepší výsledky a vítězství, na něž by brzy měli mít: "Šlo o první pódium Hondy od roku 2008, což je fantastický úspěch. Jsme více než šťastní. Výkon je OK, nicméně nám bylo vedením řečeno, že brzy ho dostaneme ještě více. Takže teď to je na naší straně, abychom vyvinuli šasi a poráželi kohokoliv, kdo je před námi," dodává Christian Horner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 36 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu