Škoda zveřejnila první skici stylového Kodiaqu GT, exkluzivní kupé má namířeno na jediný trh

Škoda skicami nového vozu Kodiaq GT poskytuje první pohled na budoucí vrcholný model pro čínský trh.

Škoda skicami nového vozu Kodiaq GT poskytuje první pohled na budoucí vrcholný model pro čínský trh. | foto: Škoda Auto

Škoda skicami nového vozu Kodiaq GT poskytuje první pohled na budoucí vrcholný model pro čínský trh. Velké SUV Škoda Kodiaq v dynamické verzi kupé se bude prodávat exkluzivně v Číně. Čína tak bude po určitou dobu jediným trhem, na kterém bude Škoda nabízet celkem čtyři modely kategorie SUV - Kamiq, Karoq, Kodiaq a Kodiaq GT.

Jak skici ukazují, jsou všechny linie jasné a precizní, boční linie ve stylu kupé propůjčuje novému vozu Škoda Kodiaq GT sportovně-dynamický profil. Velké SUV ve verzi kupé se od běžného SUV Kodiaq liší především tvarem zádi. Za předními dveřmi začíná linie střechy pozvolna klesat a přechází do plochých pátých dveří. První SUV-coupé v modelové paletě české značky se v Číně ujme role vlajkové lodi a nositele image.

Čína – celosvětově největší odbytiště značky ŠKODA

Vedle elektromobility a digitalizace je SUV-ofenzíva jedním z hlavních pilířů Strategie 2025. Především v Číně, kde bude nová Škoda Kodiaq GT po modelu Škoda Kamiq druhým exkluzivním SUV značky, má tento segment velký růstový potenciál. Již dnes je čínský trh celosvětově největším odbytištěm značky Škoda : aktuálně se každý čtvrtý vůz značky Škoda dodává zákazníkovi v Číně.

Dle pětiletého plánu memoranda, podepsaného v roce 2016 v rámci státní návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v České republice, má společnost Škoda Auto do rozšiřování palety vozů SUV a vozů s alternativním pohonem investovat více než dvě miliardy eur.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu