Mercedes nové motory nenasadí, na poslední chvíli objevil problém. Renault přidá 20 koní

Pohonná jednotka Mercedesu

Pohonná jednotka Mercedesu | foto: Daimler AG

Mercedes druhé motory v Montrealu kvůli problému s kvalitou dílu nenasadí, ostatní výrobci postupují podle plánu. Renault pro Kanadu chystá významný nárůst výkonnosti, což by jej mělo v závodním režimu dostat těsně za německou stáj.

Stříbrné šípy měly přivést do Kanady novou specifikaci své pohonné jednotky nejen pro svůj tovární tým, ale také pro své zákazníky - Force Indii a Williams. To pro ně bylo vítanou zprávou, jelikož na dlouhých rovinkách okruhu Gillese Villeneuva je každý kůň navíc znát.

Jenže včera večer Mercedes oznámil kvůli obavám o potenciální potíže změnu plánu: "I když jsme doufali, že tento víkend nasadíme pohonnou jednotku č. 2, problém s kvalitou znamená, že tento krok nyní budeme muset o jeden závod odložit. Všechny vozy poháněné Mercedesem tedy budou tento víkend jezdit s PJ1, ty nové dostanou ve Francii."

Ferrari si svou novou specifikaci ověřilo již v Monaku, tento víkend ji tedy nasadí i u svého továrního týmu. Renault se svých původních plánů drží - pro svůj tým i pro McLaren a Red Bull má připravené nové pohonné jednotky.

img-responsive

Bude si to nyní Red Bull moci rozdávat s Mercedesem a Ferrari i na rychlejších okruzích? | foto: Red Bull Content Pool

Adrian Newey sice uvedl, že očekává zvýšení výkonu o 1 %, podle našich informací však půjde o 20 koní, což by francouzského výrobce posunulo v závodním režimu na úroveň Ferrari. V poslední části kvalifikace však bude kvůli absenci silnějších výkonnostních módů na Mercedes stále ztrácet kolem 20 koní. Přesto by šlo o znatelný posun, kterým by ztrátu Red Bullu s ambicemi na zapojení se do hry o titul snížil v sobotu na polovinu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 120 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu