Nové zprávy o BMW i8 Roadster, kromě stahovací střechy nabídne i dvojnásobný dojezd

BMW i8 Roadster

BMW i8 Roadster | foto: youtube.com

Mnichovská automobilka během posledních měsíců odkryla většinu svých dlouho očekávaných konceptů a nových modelů, nicméně jeden stroj stále zůstává zahalen závojem maskovací folie a nedostatku informací: BMW i8 Roadster.

BMW i8 Roadster působí rozruch již od svého prvního vystoupení v roce 2012 coby koncept iSpyder. Kromě pár "špionážních" fotografií a jednoho oficiálního videa toho o něm však příliš mnoho nevíme.

Trochu světla do informační temnoty ovšem přinesl BMW Blog, kde se jeden z čtenářů pochlubil návštěvou uzavřené prezentace modelů i8 Spyder a X2, která se mělo konat v Belgii. O automobilech zde mělo padnout mnoho zajímavých informací, nicméně zásadní ohledně i8 Spyder bylo zvětšení baterií z původních 7.1 kWh na cca 14 kWh. Čistě elektrický dojezd 37 kilometrů by se tak mohl až zdvojnásobit.

Zprávy o zvětšeném dojezdu nicméně nejsou zas tak překvapující, neboť i8 Spyder by se mělo představit příští rok po boku faceliftovaného modelu i8. Automobilka tedy nevytvořila roadster ze staršího modelu, ale již z faceliftované verze. Vyšší dojezd na nabití by tak mohlo nabídnout i kupé.

Víc toho o i8 Spyder bohužel nevíme, nicméně podle dostupných fotografií by zadní sedadla měla být nahrazena mechanismem pro stahování střechy. Jaký nárůst hmotnosti oproti kupé nás čeká ale bohužel také netušíme.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu