Rosberg vysvětluje, proč je Bottas perfektním jezdcem

Valtteri Bottas v Maďarsku

Valtteri Bottas v Maďarsku | foto: Daimler AG

Úřadující mistr světa Nico Rosberg chválí Valtteriho Bottase, který ho u Mercedesu vystřídal. Z Williamsu se nebál odejít do týmu, kde má velmi silného týmového kolegu - Lewise Hamiltona.

Chvíli mu sice trvalo, než si zvykl na jiné auto a jiný vůz, pak se ale začal zlepšovat. Hamiltona v první části sezóny v kvalifikaci už pětkrát porazil a po dvou vyhraných závodech (v Rusku a v Rakousku) na něj ztrácí jen 19 bodů.

"Opravdu na mě zapůsobil. Může být z duševního hlediska tím perfektním jezdcem, protože se dokáže soustředit na sebe. Díky tomu je konzistentní a rychlý," hodnotí Nico Rosberg.

Bývalý pilot Mercedesu věří, že jeho tým bude ve zbytku sezóny lepší než Ferrari, které má svého Sebastiana Vettela ve vedení šampionátu jezdců. Z počátku sezóny se Stříbrné šípy v některých závodech trápily, podle Rosberga to však nebylo zapříčiněno jeho odchodem, jak někteří uváděli.

img-responsive

Valtteri Bottas je podle Nica Rosberga duševně silným jezdcem | foto: Mercedes AMG F1 Team

"Takto přesně bych to neřekl. Můj odchod byl pro ně samozřejmě náročný, obzvlášť s novými pravidly. Ferrari dokázalo začít s novým vozem mnohem dříve, takže v tom měli výhodu. Ale Mercedes je stále velmi, velmi silný. Když so podíváte na auto, tak ta úroveň detailů je zkrátka úžasná," dodává pro Auto Bild Rosberg.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu