Pérez: Mercedes má už náskok jen nad Hondou, Ferrari a Renault se na něj dotáhli

Pohonná jednotka Mercedesu

Pohonná jednotka Mercedesu | foto: Mercedes AMG F1 Team

Dle mexického pilota Sergia Peréze se Force India nemůže spoléhat na výhodu pohonné jednotky od Mercedesu. Ferrari a Renault jsou prý na stejné úrovni.

Stříbrné šípy jasně dominovaly v prvních tří letech éry hybridních šestiválců. Letos se po masivní vlně technických změn ale situace mění a již není šampionát vozů formule 1 pouhou one man show.

Přes zimu se nejvíce vytáhlo italské Ferrari, které sice není schopné jezdit kvalifikační časy Mercedesu, ale zdá se, že závodní tempo mají Italové v současné době lepší. Růžky pomalu ale jistě vystrkuje i Renault, jenž by měl představit první významnější balíčky s přechodem do Evropy a je tedy možné, že se v druhé polovině šampionátu začne pořadí ještě zamotávat.

img-responsive

Sergio Pérez při sezónních testech v Bahrajnu | foto: Sahara Force India

Na současnou situaci ale doplácí i týmy, které od Mercedesu pohonné jednotky odebírají. Například Sergio Peréz si myslí, že Mercedes má v současné době markantní výhody pouze nad japonskou Hondou. Ta ale dodává své pohonné jednotky exkluzivně jen McLarenu. Je tak tedy možné, že by z pomyslného bramborového trůnu mohla být sesazena právě Force India či Williams. Zuby si jistě brousí jak ve Faenze, tak v Enstone.

"Myslím si, že Ferrari je na stejné úrovni jako Mercedes. Co se týče Renaultu, tak ten se tomu blíží. Máme tedy výhodu jen nad Hondou. U letošních vozů jsou motory mnohem důležitější než kdy dříve, jelikož dříve jste nejezdili tak často na plný plyn a navíc takovou roli nehráli rekuperační systémy," okomentoval situaci Checo Peréz.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu