Za nehodu Vettela ve Fioranu nemohly pneumatiky, ale počasí, tvrdí Pirelli

Test pneumatik Pirelli pro sezónu 2017 ve Fioranu

Test pneumatik Pirelli pro sezónu 2017 ve Fioranu | foto: Pirelli

Nehoda čtyřnásobného mistra světa na Ferrariho domácím okruhu ve Fioranu při soukromých testech pneumatik byla široce komentovaná, rozebírala se míra zavinění. Dodavatel pneumatik od ní dává ruce pryč.

Sebastian Vettel havaroval 9. února po přejezdu můstku v levotočivé zatáčce a jeho vůz skončil po čelním nárazu v bariéře. Němec vyvázl bez zranění, odnesl si z incidentu pouze několik drobných zhmožděnin. Kvůli povaze poškození nemohl tým v testovacím programu pokračovat, takže díky tomu nemohl následujícího dne vyzkoušet Ferrari třetí pilot Antonio Giovinazzi.

Ředitel Pirelli Motosports Paul Hembery prohlašuje, že Vettelova nehoda nijak nesouvisí s nově vyvíjenou specifikací pneumatik a rovněž u nich nebyl odhalen žádný nedostatek. Ty podle uvedených dat a v důsledku nových předpisů jsou schopny projíždět zatáčkami o 40 km/h vyšší rychlostí a snesou o 20 % vyšší přítlak než tomu bylo v uplynulém roce. 

"Toho dne bylo poměrně velké chladno. Byly to značně neobvyklé podmínky, což činilo ten test krajně obtížný a choulostivý. Ostatně hodně napovídá i teplota, byly pouhé čtyři stupně. Pokud mají pneumatiky dobře pracovat v těchto teplotách, je to opravdu dost složité. Pro nás není největší výzvou vidět nová auta, nýbrž jak budou naše data korespondovat s realitou v sobotní večer v Melbourne," sdělil Hembery svůj názor německé stanici RTL.

"Některé prvky je opravdu velice těžké předvídat, proto budeme mít připraveno pět rezervních sloučenin, které budou připraveny k použití, pokud skutečná data na trati nebudou korespondovat s tím, co jsme získali při simulacích," nastínil jeho kolega od Pirelli Mario Isola. Ony sady budou v záloze během několika prvních závodů 2017 pro opravdu závažné případy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu