Vandoorne se toho v japonské Super Formuli moc nenaučil, myslí si šéf GP2

Stoffel Vandoorne nastupuje do vozu McLaren MP4/6

Stoffel Vandoorne nastupuje do vozu McLaren MP4/6 | foto: Honda Racing F1

Poté, co Stoffel Vandoorne získal v roce 2015 titul v sérii GP, musel strávit ještě rok v Japonsku, kde jezdil místní Super Formule za tým Docomo Dandelion a nevedlo se mu vůbec špatně.

Celkově Belgičan skončil čtvrtý, a stal se tak nejúspěšnějším pilotem vozu s motorem od Hondy. Navíc dokázal týmu přivést i dva skalpy - ze závodů v Suzuce a Okajamě.

Šéf GP2 Bruno Michel se ale dušuje, že jezdci se nic nového v Japonsku nenaučí a měli by spíše hned jezdit ve Formuli 1.

"Nemyslím si, že by se Stoffel v Japosnku naučil něco nového. Je to ale pro ty kluky vždycky dobrá zkušenost, protože sedí s pravou nohou ve vzduchu a koukají, jak je ostatní chlapi předjíždí. Musí to pro ně být frustrující. V takovýchto programech se toho ale moc nenaučí. Stoffel byl navíc pro F1 připravený, musel ale rok počkat," okomentoval situaci Michel.

img-responsive

Stofel Vandoorne v McLarenu MP4/6 | foto: Honda Racing F1

Šéf GP2 si ještě stěžuje na ne úplně dobrý systém, kdy v dnešní době ani nejlepší piloti GP2 nemají jistotu, že v následující sezóně budou jezdit v královně motorsportu.

"Je vždycky lepší, když se náš šampion hned dostane do Formule 1. Ale podívejte se, co se stalo Stoffelovi nebo Palmerovi. Nakonec se tam dostali - a to je pro mě nejdůležitější. Pierre v roce 2017 nepůjde do Toro Rosso, ale je to pilot, který je na F1 připravený. Jsem si jistý, že se tam jednou dostane, ale ne nebude to v příštím roce. A pro druhého muže pořadí Antonia Giovinazziho platí to samé. Bylo by lepší, aby se ti kluci do F1 dostávali automaticky, ale bohužel to ne vždycky vyjde," zakončil Bruno Michel.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu