Johnnie Walker bude od roku 2017 sponzorovat Force Indii

Nico Hülkenberg v Brazílii

Nico Hülkenberg v Brazílii | foto: Sahara Force India

Force India bude od příští sezóny jezdit na vozech s nápisy nového sponzora - výrobce alkoholických nápojů Johnieho Walkera.

Tato značka patří do skupiny Diageo a v F1 působí od roku 2005, kdy začala podporovat McLarenu. Po 10 letech partnerství sice smlouvu prodloužila i na příští rok, po něm ale už skončí.

Znamená to, že v sezóně 2017 se Johnnie Walker bude objevovat na Force Indii i McLarenech zároveň, více prostoru ale bude dostávat na monopostech indické stáje.

Diageo v posledních letech získala majoritní podíl ve společnosti United Spirits majitele týmu Vijaye Mallyi, jehož stáj podporuje prostřednictvím značky Smirnoff od roku 2014. Ta bude v příštím roce nahrazena logy Johnnieho Walkera.

img-responsive

Smirnoff na zadním křídle bude nahrazen Johnnie Walkerem | foto: Sahara Force India

Force India se letos dočkala svého nejlepšího výsledku ve své historii, když poprvé skončila v šampionátu konstruktérů čtvrtá - o dvě příčky před McLarenem s podstatně vyšším rozpočtem. Její vozy pohánějí ty nejsilnější motory v poli - Mercedesy, zatímco stáj z Wokingu je odebírá od Hondy, která s jejich výkonností byla stále na štíru.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu