Mercedes se představí na Silverstone s dva roky starým monopostem

Test Pirelli absolvuje Mercedes s dva roky starým monopostem

Test Pirelli absolvuje Mercedes s dva roky starým monopostem | foto: F1NEWS.cz

Pochopitelně ne v samotném závodě, ale následném dvoudenním testu, při němž ve spolupráci s Pirelli proběhne mezisezónní zkouška nových směsí pneumatik italského dodavatele, připravovaných pro rok 2017.

Mercedes specifikace 2014 bude v úterý a středu po britské Grand Prix na okruhu v Silverstone pilotovat Pascal Wehrlein. Bude osazen novými sloučeninami určených pro rok 2017, ale velikost pneumatik bude stávající. Jeho současný zaměstnavatel tým Manor nemá ohledně jeho uvolnění pro zmíněnou akci žádné námitky.

"Bude to zajímavé nejen pro Pirelli a tým, ale i pro mě samotného, když budu moci získat nějaké zkušenosti s pneumatikami pro příští rok. Jsem opravdu rád, že se toho testu mohu zúčastnit. Je to dobré," pochvaluje si Wehrlein.

Po testech ve Španělsku, kde se ve voze objevil Nico Rosberg a právě Pascal Wehrlein, tedy nebude v kokpitu sedět žádný ze závodních pilotů Mercedesu, Hamilton se tohoto testu nezúčastní. Pirelli navíc potvrzuje, že Mercedes bude jediný tým, který nasadí během testu extra vůz, na kterém nebudou provedeny žádné změny.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu