Boullier: Pro Vandoornea je Bahrajn novým impulsem jeho kariéry

Stoffel Vandoorne sklízí za svůj debut slova chvály

Stoffel Vandoorne sklízí za svůj debut slova chvály | foto: Pirelli

Byl to start na poslední chvíli se vším všudy. Ve čtvrtek zakázali lékaři Alonsovi start v bahrajnské Grand Prix, v pátek seděl v jeho voze Stoffel Vandoorne. Dočkal se tak debutu ve Formuli 1 asi podstatně dříve, než si sám myslel.

Od pátečního dopoledne, kdy se čtyřiadvacetiletý Belgičan představil na okruhu Sakhir, předvedl s ohledem na nedostatek času k přípravě téměř dokonalý závodní víkend. Jedinou drobnou pihou na kráse, která však neměla v konečném důsledku vliv na jeho umístění, bylo vyjetí z trati na konci prvního kola, ovšem bez ztráty pozice. 

"Zcela upřímně, byl to pro něj velmi dobrý víkend. Nechyboval, odvedl velmi dobrou práci. Něco takového hodně posílí jeho důvěru, stejně tak i kariéru. Vím, že teď hodně lidí na něj upírá zrak. Je to pro něj jenom dobré, neměl žádné problémy, nic nepokazil," nechal se slyšet Eric Boullier.

Závodní ředitel McLarenu rovněž vysvětlil, že pozdní příjezd Vandoornea do Bahrajnu rozhodně nebyl pro Belgičana handicapem. "Nevím, lidé pořád říkají, že by to mělo mít vliv, já tomu nevěřím. Alespoň neměl čas přemýšlet, takže ani nebyl nějaký negativní tlak na jeho osobu, z naší strany rozhodně nic takového necítil. Kdyby mohl v Číně opět závodit, tak by byl pravděpodobně ještě lepší. Nyní víme, že kdyby musel znovu nastoupit, zvládne práci od něj požadovanou," pokračuje Boullier.

img-responsive

Eric Boullier dává Vandoorneovi náležité instrukce | foto: McLaren

Eric Boullier se rovněž zmínil o Jensonu Buttonovi. Podle jeho názoru, nebýt poruchy motoru, byl by mistr světa 2009 v cíli určitě před novým týmovým kolegou. "Férově předpokládám, že by Jenson dnes zajel dobrý výsledek, alespoň kolem sedmého místa. To by pak byl docela jiný příběh. Byl velice spokojen s nastavením vozu, mohli jsme v prvních kolech závodu ušetřit dost paliva. Oba piloti jsou s vozem spokojeni, což je důležité. Pokud budeme bojovat, řekněme o body, bude to pokrok a pro nás pomalý návrat na někdejší pozice."

Jak Boullier podotkl, Fernando Alonso využil nečekaného volna k tomu, aby ho strávil s týmem. "Byla to pro něj dobrá zkušenost. Sice byl zklamán, že nezávodí, ale byl ve středu dění. Bylo to zábavné, pronesl také několik velice zajímavých komentářů do radiokomunikace. Konstruktivních komentářů."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu