Boullier uznává: McLarenu i přes zlepšení Hondy stále schází rychlost

Jenson Button při testech v Barceloně

Jenson Button při testech v Barceloně | foto: McLaren

První předsezónní test odhalil, že McLarenu i přes pokroky Hondy s jejich pohonnou jednotkou podle závodního ředitele Erica Boulliera stále schází rychlost.

Kromě výkonnosti britský tým postrádal v závěru prvního předsezónního testu i spolehlivost - ve středu skončil předčasně kvůli úniku hydrauliky a Fernando Alonso po výměně motoru ujel ve středu jen tři kola: na vině byla těžko dohledatelný únik chladicí kapaliny.

Boullier výkonnost nového McLarenu MP4-31 s vylepšenou Hondou pro Autosport komentoval slovy: "Rozhodně odstranili ten hlavní problém, který jsme měli minulý ro, což bylo využívání energie. Stále však nejsme na výkonnostní úrovni Mercedesu a Ferrari, proto je před námi ještě hodně práce."

"Ale po problémech z minulého roku byl minulý týden spíše o tom, abychom dokázali jezdit. Na voze jsme potřebovali zkontrolovat spoustu věcí, dostat je z auta a poslat je zpět do továrny," pokračuje Boullier, jehož tým na okruhu zůstal i v pátek a v sobotu - s vozem MP4-31 absolvoval natáčecí dny.

"Po skončení minulé sezóny v listopadu až do začátku testování jsme mohli pracovat jen na simulacích. To znamená, že se po celou dobu můžete odchylovat od pravdy. Nyní se tedy pravda vrací zpět do systému. To nám umožňuje zajistit dobrou korelaci. Víme, jak na tom jsme a kudy se ubíráme. Druhý test bude zajímavý, protože všichni budou muset v určitou chvíli absolvovat simulaci závodů a kvalifikační jízdy, pak začneme nabírat rychlost," říká závodní ředitel McLarenu.

img-responsive

McLaren MP4-31 první den testů v Barceloně | foto: Pirelli

Ten letos jediný cíl: rychlý pokrok. "Celý McLaren je o vítězstvích, pokud tedy nevyhráváme, pak selháváme. To je teorie, proto do toho musíme dát vše, abychom vyhrávali. Pokud dokážeme dělat velké pokroky správným směrem a zrychlovat mnohem více než ostatní, pak to znamená, že jsme na správné cestě.

"Pro tuto sezónu to nemusí být vítězství, nemusí to být pódia - to by mohlo být příliš mnoho příliš brzy. Špatnou věcí je vyvozovat nesprávná očekávání. My je nemůžeme zvyšovat příliš, jinak bychom zcela propadli," myslí si Boullier.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu