Závodní divize Fordu míří s F-150 Raptor do pouště

Závodní verze Fordu F-150 Raptor

Závodní verze Fordu F-150 Raptor | foto: Ford

Ford vždy patřil se svými závodními speciály mezi stálice rally, NASCAR, závodů cestovních vozů ale i formulových kategorií. Nyní americký výrobce míří do zcela nové kategorie - pouštního závodění.

Americký Ford do tohoto závodu nasazuje upravenou verzi pickupu F-150 Raptor. Pokud říkám upravenou, rozhodně nemám na mysli to, že Ford celý vůz kompletně přestavil, jak tomu bývá u závodních speciálů zvykem.

Závodní verze je opravdu založena na sériové technice F-150 Raptor s kabinou SuperCab. Karoserie, rám, nápravy i motor jsou tedy zcela originální. Když je řeč o motoru, jedná se o šestiválcové „véčko“ EcoBoost s objemem 3,5 litru a výkonem přesahujícím 411 koní. Tento agregát je stejně jako u civilní verze spojen s desetistupňovou automatickou převodovkou.

Pro závodní sérii Best in the Desert tak bylo upraveno pouze nastavení podvozku. Pohodlná sedadla byla vyměněna za skořepiny s pětibodovými pásy. Samozřejmostí je také nová bezpečnostní klec a pro pouštní závody nutná, speciální, satelitní navigace.

První závod, který tento vůz absolvuje, probíhá od dnešního dne až do sedmého února v arizonské poušti.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu