Kia připravuje ostré Rio GT, sportovní kupé přijede již na podzim

Kia Rio GT přijede za dva roky, můžeme se těšit na 180 koní.

Kia Rio GT přijede za dva roky, můžeme se těšit na 180 koní. | foto: Filip Toužimský, AutoRoad.cz

Logo GT nosí v modelové paletě Kie aktuálně pouze Cee’d a Pro_Cee’d, do konce roku by ale měla následovat Optima a především dlouho očekávané sportovní kupé. Ještě zajímavější model se ale chytá na rok 2018.

Aktuální Rio, nabízené jako hatchback nebo sedan, projde v příštím roce generační obměnou, čehož chce využít také sportovní oddělení automobilky. Tu mimochodem vede Albert Biermann, bývalý šéf divize M u BMW. Pod jeho dohledem dostane Rio GT sportovnější podvozek, optický bodykit a především poladěnou přeplňovanou šestnáctistovku o výkonu kolem 180 koní. Standardní model bude stát na zcela nové platformě, pod jeho kapotou najdeme také přeplňovaný litrový tříválec.

Chystané sportovní kupé se údajně představí už na podzim v Paříži, jeho styling přitom bude ovlivněn nejen konceptem GT z roku 2011, ale i kupé Stinger z před dvou let. Detailní informace zatím zůstávají pod pokličkou, podle všech indicií má jít, jak Angličané říkají, o „halo model“ sportovní řady GT. V hodně volném překladu tedy můžeme čekat naprostou pecku…

Zdroj: Autocar

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu