Musíme uhájit životní výsledek, přeje si Force India

Force India má na dosah historický úspěch - a může ho slavit už v Brazílii

Force India má na dosah historický úspěch - a může ho slavit už v Brazílii | foto: Sahara Force India

Dva závody dělí Mallyův tým od historického úspěchu. Ale ten si může dvojice Nico Hülkenberg a Sergio Pérez zajistit už v Brazílii. Od nejbližšího pronásledovatele ji dělí už jenom 41 bodů a s ohledem na sílu soupeřů se nedají čekat nějaké vysoké bodové příděly.

Lotus na 6. místě Poháru konstruktérů letos sice také jednou stanul na stupních vítězů, ale jinak jeho piloti za německo-mexickým duem zaostávají. Dá se proto předpokládat, že po třech šestých příčkách (2011, 2013, 2014) se Force India dočká historického úspěchu. Nejspíš na rozloučenou s původním názvem.

"Pokud v Brazílii zajedeme dobře, můžeme už mít jisté páté místo, což je naší prioritou. Jsem si jist, že můžeme oběma vozy bodovat, což by byl skvělý způsob, jak oslavit naší vůbec nejlepší sezónu," spřádá plány majitel týmu Vijay Mallya. Pokud by Lotus v Brazílii vyšel bodově naprázdno, dělila by indický tým od kýžené příčky "propast" pouhých tří bodů (samozřejmě za předpokladu, že by ani Force India nebodovala). Ve hře je pro tým z Enstone maximálně 86 bodů, ale to je víceméně utopické číslo. 

"V posledních závodech jsme dosahovali opravdu velmi dobrých výsledků. Tým odvádí fantastickou práci a já jezdím asi nejlépe ve své kariéře. Chceme sezónu dokončit na vysoké úrovni a myslím, že ještě můžeme zajet výborné výsledky, takže se před závodem cítím opravdu jistě," popisuje své pocity Sergio Pérez. 

Nico Hülkenberg má na Interlagos velice dobré vzpomínky. V roce 2010 tu na Williamsu zajel pole-position, v letech 2012 a 2014 už v barvách nynějšího zaměstnavatele dokonce jezdil v čele startovního pole - celkem tu odkroužil ve vedení 35 kol. "Připadá mi, že mám k téhle trati dobrý vztah, cítím se velice komfortně nejen na dráze, ale i mimo ni. Očekávám tu silnou konkurenci, takže doufám, že si do své sbírky přidám další velmi dobré umístění," tak vidí své šance v Brazílii Hülkenberg.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu