Rossi už má vybrané startovní číslo, napoprvé to nevyšlo

Alexander Rossi zvolil číslo stejné jako slavný VW "brouk" ve filmu studia Disney

Alexander Rossi zvolil číslo stejné jako slavný VW "brouk" ve filmu studia Disney | foto: Caterham F1 Team

Od sezóny 2013 si mohou piloti vybrat startovní číslo na svůj vůz dle libosti. Od roku 1973, kdy byla zavedena fixní startovní čísla po celou sezónu, to byl druhý významný krok v této oblasti. A výběr startovního čísla čekal i na amerického nováčka.

Alexander Rossi sdělil novinářům, že jeho první volbou byla šestnáctka, která měla zdobit jeho manor po pět závodů, na něž uzavřel s týmem smlouvu. Jenže záhy se ukázalo, že bude muset vybírat znovu.

"Šestnáctku jsem měl v mnoha závodech motokár, ale dozvěděl jsem se, že ji má propachtovanou jako rezervní číslo Red Bull. Tak jsem si vybral 53. Určitě z něj udělám cool logo," vysvětlil svou volbu Speed Weeku Rossi a s úsměvem reagoval na otázku, zda nebude muset platit studiu Walta Disneye za autorská práva kvůli sérii Herbie. "Doufám, že ne," dodal. Narážka se týkala filmu The Love Bug (Můj miláček Brouk, 1968), ve kterém "hraje" hlavní roli klasický Volkswagen "Brouk" zvaný Herbie a pyšní se právě číslem 53. Byly natočeny ještě tři další filmy a v roce 2005 nepříliš povedený remake.

img-responsive

Při posledním účinkování v roli testpilota měl Rossi číslo 42. | foto: Manor Racing

Ale zpět k Rossimu, vyskytly se samozřejmě spekulace, zda mu jeho místo u Manoru někdo zaplatil a zda tito "hodní strýčkové" dostanou k dispozici plochu vozu. Rossi na to reagoval stručným: "Tato otázka bude zodpovězena v Austinu."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu