Sainz vítá omezení na startu, která nechají vyniknout jezdce

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Carlos Sainz mladší vítá nová pravidla, která dají pilotům na startu možnost více ztratit, ale i vyniknout. Podle něj ale bude třeba zjednodušit startovní procedury, které jsou nyní příliš složité.

Strategická skupina F1 nedávno schválila další omezení jezdeckých pomůcek a instrukcí, které mohou inženýři svým pilotům předávat z boxové zídky. Zaměřila se při tom obzvlášť na starty, které jsou v současné době těžce ovlivňovány elektronikou. Novinky by měly vstoupit v platnost ve Velké ceně Belgie příští měsíc.

"Neznám žádné podrobnosti o tom, co chtějí zakázat, ale pokud chtějí, aby hrál jezdec větší roli, když zhasnou světla, pokud jde o řízení map krouticího momentu a takových věcí, tak si myslím, že jde o pozitivní věc," uvádí mladý španělský pilot stáje Toro Rosso pro oficiální stránky Formule 1.

"Pokud to bude čím dál více záležet na jezdci a on může způsobit díky svému cítění a rozhodnutím rozdíl, pak je to více než vítané," těší se na starty po úpravě pravidel Sainz. Startovní procedury jsou ale nyní tak složité, že se budou muset změnit, aby nad nimi měli jezdci plnou kontrolu.

img-responsive

Carlos Sainz poslední změny pravidel vítá | foto: Scuderia Toro Rosso

"Musíme je trochu zjednodušit. Momentálně máme [na voze] tolik parametrů. Pro jezdce by to bylo velmi obtížné vybrat jeden ze sta, aby věděl, jak co nejlépe odstartovat. Ale uvidíme. Nejprve potřebujeme získat od FIA detaily a poznat, co vlastně chtějí zakázat," dodává Sainz.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu