Manor hlásí zpoždění nového vozu

Zpovídá John Booth Eddieho Jordana, nebo je to naopak?

Zpovídá John Booth Eddieho Jordana, nebo je to naopak? | foto: Manor Racing

Ačkoliv bezkonkurenčně poslední tým letošního startovního pole avizoval nasazení nového vozu po letní srpnové přestávce, dá se s největší pravděpodobností očekávat, že se tak nestane. Šéf týmu John Booth vysvětluje další okolnosti.

Po opožděném nasazení do sezóny 2015 Manor zveřejnil informaci, že nový vůz by měl vyjet na trati Grand Prix v polovině roku. Poté se upravil termín "po letní pauze", nyní přichází další, a celkem očekávaná změna v plánech. S ohledem na restrukturalizaci týmu a snahu odpoutat se od konce startovního pole se tým hodlá maximálně zaměřit pouze na aktualizace současného typu MR03B.

Když byl zakladatel týmu John Booth dotázán, zda to znamená, že nový monopost této značky uvidíme až příští rok, odvětil: "Zdá se to být víc a víc pravděpodobné. Na Silverstone chystáme nějaké aktualizace, dle mého názoru hodně výrazné, tak doufám, že budou i stejně výkonné. Věřím, že díky nim tak často neuvidíme modré vlajky a budeme mít na trati o něco lehčí život."

img-responsive

Manor se zatím dočká jen menších vylepšení. | foto: Manor Racing

Booth také připomněl, že chystaný upgrade před Grand Prix Velké Británie je první významnou změnou od začátku loňské sezóny. "Tyto změny mohly proběhnout už před rokem právě na Silverstone, kdybychom měli peníze. Současný vůz - s upravenou přední partií, aby odpovídal předpisům pro rok 2015 - je v podstatě modifikace, která jela loni v Austrálii. Proto je důležité, aby nás chystané změny posunuly zase o něco dopředu a byl vidět nějaký rozdíl ve výkonu," přeje si Booth.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu