Ferrari: Tři vozy na tým nejsou řešením, musíme lákat nové týmy

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Tři vozy na tým nejsou při ubývajícím počtu startujících podle Ferrari tím správným řešením. Formule 1 by měla spíše lákat ke vstupu nové zájemce.

Loni se do insolvence dostali Caterham a Marussia, kvůli tomu vynechali poslední závody. I když se druhému jmenovanému z těch největších potíží dostat podařilo, ten první to nezvládl, a tak o body bude letos bojovat jen 20 vozů.

Potíže ale hlásí i Force India, Lotus či Sauber, kterým musel Ecclestone předčasně vyplatit odměny, jinak by začátek sezóny zřejmě nezvládli. Pokud by se pole zmenšilo jen na osm týmů, docela vážně se uvažovalo o tom, že by ty, které přežijí, nasazovaly do závodů tři vozy místo dvou.

Tento nápad ale týmy moc pozitivně nevnímají - buď kvůli nákladům, nebo krátkému času na přípravu třetího auta a zajištění jeho provozu. Pro už podle šéfa Ferrari Maurizia Arrivabeneho nejsou ani v Maranellu.

"Záleží na situaci. Pokud jste donuceni používat třetí auto, pak to samozřejmě musíte udělat, není to ale naším konečným cílem. Naším cílem je přilákat další konstruktéry, další týmy a mít pole, které bude konkurenceschopné a které bude obsahovat co nejvíce aut," říká Arrivabene.

ferrari
Ferrari chce do F1 spíše lákat nové zájemce než jezdit se třemi vozy (foto: Scuderia Ferrari)

"Musíme udělat něco pro vyřešení tohoto případu, kdy nemáme dostatek týmů. Tři auta ale nejsou řešením. Řešením je být schopni přilákat další týmy, další konstruktéry a silnější soupeře," pokračuje šéf Scuderie, která bude dodávat motory vracející se Marussii a příští rok také nově vstupujícímu americkému týmu Haas.

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu