Ralf na pole-position!

Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: BMW WilliamsF1 Team

Překvapivě kvalifikace příliš nevyšla týmu Ferrari. Otázkou je, jakou roli sehrála rozdílná strategie.

Tým BMW WilliamsF1 opět potvrdil, že okruh Gillese Villeneuva mu dokonale sedí. Ralf Schumacher udělal nejrychlejším časem tečku za druhou částí kvalifikace. Jeho týmový kolega kvalifikační kolo příliš nezvládl a se ztrátou 0,7s bude startovat ze čtvrté pozice.

Vedle Ralfa se do první řady postaví Jenson Button na BAR, který ztratil pouze 0,066s a až do poslední šikany to vypadalo, ze na pole-position se podruhé v roce a v životě postaví právě on. Ještě rychlejší byl na prvních dvou mezičasech jeho týmový kolega Takuma Sato, který však udělal hodiny v poslední šikaně a ztratil 3s. Hůře dopadl jen Zsolt Baumgartner na Minardi, který však žádné hodiny nedělal.

Při současných skvělých startech Renaultu dává třetí místo velkou naději Trullimu, startujícímu ze třetí pozice. Dobré kolo zajel s Renaultem i Španěl Fernando Alonso a pátým místem odsunul M. Schumachera i on.

Ferrari tedy patří až šesté a sedmé místo. Lze očekávat, že Ferrari o vteřinu na kolo rychlejší nebude, má pouze odlišnou strategii a více paliva. Šesté místo však může být příliš a Schumimu může do prvních zastávek někdo hodně ujet, bude-li německého šampiona brzdit některý z pomalejších vozů.

Jen malou ztrátu na Ferrari mají oba McLareny. Opět lze jen těžko odhadovat množství paliva. V tomto případě ale zřejmě nejde už ani tak o umístění, jako spíše o dokončení závodu.

Foto: BMW WilliamsF1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu