Anderson: Alonso týmy nenarušuje - tvrdě pracuje a totéž očekává od ostatních

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso podle bývalého konstruktéra vozů F1 a televizního komentátora Garyho Andersona není jedem, který by narušoval pohodu v týmu.

Španělský jezdec přechází z Ferrari k McLarenu, který bude od příštího roku poháněn Honda vracející se do Formule 1. Alonsovi někteří fanoušci mají za zlé to, že svým egoistickým přístupem a zákulisní politikou tým rozkládá, podle Andersona to ale není pravda.

"Fernando Alonso není jedovatý pro žádný tým. Je velmi talentovaným jezdcem, který získal dva mistrovské tituly. Jednoduše chce výsledky. Když je ve voze F1, pracuje stejně tvrdě - ne-li tvrději, než většina ostatních pilotů. A totéž očekává od týmu," uvádí pro Autosport bývalý konstruktér Jordanu.

"Při mnoha příležitostech jsme u něj pozorovali heroické výkony a tým, pro který jezdil, to oceňoval, protože věděl, že vybavení, které měl k dispozici, nemělo na to, co s ním dokázal on," chválí Anderson pilota McLarenu.

Jako konkrétní příklad vybírá sezónu 2012, v níž bojoval až do konce o titul se Sebastianem Vettelem, který měl k dispozici rychlejší Red Bull, a nakonec s ním prohrál jen o 3 body: "Jen si vzpomeňte na rok 2012. Auto opravdu nebylo nic moc, přesto pro Ferrari získal výsledky, o kterých mohli jen snít."

vettel - alonso
Fernando Alonso podle Garyho Andersona dosahoval před 2 roky s vozem F2012 výsledků,
o kterých by Ferrari bez něj mohlo jen snít (foto: Red Bull Racing)

Diskuze:

Počet příspěvků: 42 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu